Türkiye milli futbol takımı, şimdiye kadar ülke sınırları içerisinde İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Bursa, Konya, Adana, Trabzon, Eskişehir, Kayseri, Gaziantep, Samsun, Denizli, Kocaeli, Manisa, Mersin, Rize, Sivas, Diyarbakır olmak üzere 20 farklı ilde futbol maçlarını oynamış olup şu anda UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta yer alan ay-yıldızlı takımımız sıradaki iç saha maçı olan Galler maçını ise 16 Kasım’da Kayseri’de yapacaktır.

Malum olunduğu üzere Elazığ ilinde eski stat yıkıldı ve yerine dünya standartlarında yeni bir stat yapıldı ve hizmete açıldı. Bu yeni stadın taraftarın da ciddi manada desteğiyle Elazığspor’da olumlu etkisi olacak ki, yenilmezlik serisini otuzlu sayılara taşımış bulunmaktadır.

Futbol bir spor dalı olarak toplumda özel bir yere sahiptir. Her şeyden önce halka mal olmuş bir spordur. Futbolun Elazığ’da bir spor faaliyeti olmanın ötesinde toplumsal anlamları vardır. Eminim ki, Elazığlıların tamamına yakını Elazığspor denildiğinde duygusal ve psikolojik anlamda bağlı olduklarını ve desteklediklerini beyan edeceklerdir.

Bir diğer tartışmasız konu da ilimizin ülkesine bağlılığıdır. Elazığspor kadar Türkiye milli futbol takımına karşı aynı hisleri barındırmaktadır.

Hem Elazığ ili 2020 yılı ve 2023 yılı depremleriyle büyük hasarlar almış bir yerleşim bölgesidir. Elazığ’a katkı sağlayacağını düşündüğüm bir unsur da sporda birlik ve beraberlik simgesi olan Türkiye milli futbol takımı maçının yeterli standartları barındıran yeni Elazığ Atatürk Stadyumunda oynanmak üzere maç takviminde planlama yapılmasıdır.

Böylelikle kolektif ve coşkuyu ayakta tutan futbolun Elazığ için topluluk fikri ve duygusunun gelişimine katkı sağlanacaktır. Ekonomik olarak da ilimize katkısı tartışmasız olan bu etkinliğin, ilimizin tanıtımı açısından farklı bir fırsat yakalamış olacağız.

Ancak böyle bir etkinliğin gerçekleşmesi tabi ki kolay olmayacaktır. Başta siyasiler ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerini ikna etmek hususunda öncelikle ilin yetkili bürokrasisi ve diğer sivil temsilcileri ile il dışında yaşayan sözü ve emeği geçecek bütün Elazığlılara ve Elazığ ilinde bu etkinliğin olması için gayret gösterecek herkese sorumluluk düştüğünü belirtmeye gerek olmadığını düşünüyorum.

Sonuç olarak, bir milli futbol maçının Elazığ ilinde yapılmasına engel bir durum kalmadığı taktirde, Türkiye A Milli Futbol maçı Elazığ’da neden yapılmasın?