Yaklaşan yerel seçimler ve mevcut durum Elazığ’ın ahvalini özetler gibi… Nasıl diye soracak olursanız. Seçimlere üç dört ay kala cılız sesler yükseliyor. Mevcut Belediye Başkanı tekrar aday olduğunu, ikinci bir dönemde (ustalık dönemi) tekrar şehri yönetmeye aday olduğunu aylar önce dile getirmeye başlamıştı. Geçmiş dönemlerde il başkanlığı yapan başka bir isimde, kolları sıvazlamış abdest alıyor ve bu yarışta bende varım şeklinde bir kampanya yürütüyor. Bunların yanında daha önce hep aday adayı olarak gördüğümüz genç bir kardeşimiz de, soyadının verdiği özgüvenle bu yarışa başlamış gibi gözüküyor. İsmini yeni duyduğum bir arkadaşımız ise, ya tutarsa misali başlamış sokak sokak gezmeye…

    Elazığ’da yaşayan bir vatandaş olarak, iktidar cephesinden ismini duyup ta; işte bu diyebileceğim bir kimse olmadı… Ana muhalefet partisinde bir sessizliktir, sürüp gidiyor… Yıllar sonra Elazığ’dan bir vekil çıkaran diğer partimizin de planlı ve programlı adımlarla ilerlediğini duyuyoruz. Ama ne yapacağını kestirmek güç… İl başkanı değişen bir diğer siyasi partimizin aday çıkaracağı belli değil, gerçi çıkarsa da ne olacağı, sonucu belli gibi gözüküyor.

    Anlayacağınız sevgili Elazığ Halkı Sahne Yine Onların…  

Nasıl olsa Genel Merkezin gösterdiği aday Elazığ’da ipi göğüsler… Ancak bir Elazığlı olarak artık daha somut projelerle gelen adayları önemsiyorum. Siyasi arenada her an her şey değişebilir. Amaç şehre en büyük kazanımları sağlayacak kişiyi seçebilmek. İktidar Partisinin bu ruhu kaybetmeye başladığını hissedenlerdenim. Geçmiş yıllarda 5 te 5 yapılan vekillikler, büyük farkla kazanılan belediye seçimleri artık çantada keklik değil. Şehir merkezinin hali ortadadır. Bunu bu mevcut halinden çekip çıkaracak hamleler; kararlılık, bilgi ve liyakat gerektirir. Hakkı asla zedelemeniz gerekir. Adam caddede 8 kata ruhsat almış, binasını dikmiş; siz onun yan komşusunu 5 kata zorlayıp seçenek sunamazsanız, bunun vebali gerçekten zor ödenir. Kanunlar ve nizam insanların rahat, huzur ve hakkı içindir.

    Elazığ’ın ulaşım sorununu da çözebilecek bir başkan aradığımı da ifade etmek istiyorum. Kamu malı olan otobüsleri, düşman malı gibi kullanan, kafasına göre durup kafasına göre araç kullanan, buna müdahale edemeyen bir şehrül emin istemiyorum. Şehir bu kadar açılmışken, ulaşım eski yıllara göre kat be kat önemli hale gelmişken, Elazığ için Hafif Raylı Sistemi düşünebilecek, yapmaya cesaret edebilecek başkan adaylarını görmek istiyorum.

    Yerinde Kentsel Dönüşümde cesur ve kararlı adımlar atabilecek bir başkan arıyorum. Tüm Türkiye’ye örnek olabilecek bir proje ile başta kendi personelleri, kamu personelleri ve dar gelirli vatandaşlarına, az katlı, yöresel mimariden izler taşıyan, her türlü sosyal donatısı düşünülmüş Sosyal Konutlar yapabilecek başkan adayları arıyorum.

    Arıyorum aramasına da görünürde bu potansiyeli karşılayabilecek daha doğrusu buna cesaret edebilecek, ağzında gevelemeden halka söz verip, beş yıl sonra “bunu gerçekleştiremezsem benden hesap sorun” diyebilecek bir babayiğit var mı? Bekleyip göreceğiz. Belki vardır da biraz cesaretlendirmek gerekir! Ne dersiniz. SAHNE YİNE ONLARIN izleyip göreceğiz…