Yerel seçimlere sayılı günler kalmışken, Elazığ’da yaşayan biri olarak kendime şu soruları sordum... Yeni seçilecek Belediye Başkanı neler yapacak?

Acaba Elazığ halkı ondan en çok ne istiyor?

Başkan aday adayları niçin projelerini de bu arada açıklamıyor?

Geçmiş dönem hakkında, halk arasında konuşulanlar hakkında acaba bir çalışma yapacak mı?

Belediyenin geçen beş senesini başarılı buluyor mu?

Bu geçen beş sene daha iyi değerlendirile bilinir miydi?  

    Bu sorular uzayıp gidiyor. Malum gazetecinin işi bir noktada da halkın sesi olarak soru sormaktır. Bunları dile getirmektir. Mesele sorular sorulduğu zaman sinirlenmemek, gerçek ne ise cevap vermektir. Ne yazık ki doğruların gün yüzüne çıkması gibi bir huyları vardır. Bu “huy”  sözde herkes tarafından sevilse de, aksini düşünenleri sinirlendirdiği kanıt götürmez bir gerçektir. Bir açığınız varsa sinirlenirsiniz. Bir yanlışınız varsa eliniz ayağınıza karışır. Haklı iş yapıp düzgün bir sonuç elde ettiyseniz; sevinmeniz gerekir. Açıklamalarınızla kafalardaki soru işaretleri silip, kendinizi ve işinizi cesaretle anlatabilirsiniz.

    “Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz…” Diye bir deyim de vardır. Adayların önceden yapmış olduğu her türlü çalışma, seçim öncesinde takım tutar gibi parti tutmayan seçmenin radarında olacağını söyleyebilirim.

    Genel seçimlerde çıkan sonuçlar ve ekonomik göstergeler bu seçimin hiç de çantada keklik” olmadığını, iktidarın Belediye Başkanı aday seçiminde halkın kabulleneceği bir ismi sahneye çıkaramadığı zaman ki Elazığ şartlarında Cumhur İttifakının küçük ortağı iyi bir aday ile halkın karşısına çıkarsa, işlerin bir sürprize gebe olmadığını kimse söyleyemez.

    İktidar partisinin aday adayları genelde tek ve bir proje ile öne çıkmaya çalışırken; sadece projesinin ismini dile getiriyor. Yerinde Kentsel Dönüşüm…

Kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? Oysa bu şehrin başta ulaşım, kısmen tamamlanmamış altyapı, asfalt, yol planlama, imar gibi büyük sorunları dururken, acaba aday adayları ne düşünüyor? Partileri tarafından aday gösterilmeyeceklerse bu kadar zahmete ne gerek var mı acaba diye düşünüyorlar!..

    Cumhur ittifakı aday adayları diyelim, daha doğrusu iktidar partisinin aday adayları, projeleri ile öne çıkmalılar, yaparsam ben yaparım, ben bu işin uzmanıyım, ben en tecrübeliyim…

Ben söyledim ben yaptım gibi yaklaşımlar bu seçimin havada uçan lafları olmaya oluyor da; ah Elazığ’ım ah…

Bu vatandaş bir aday adayından

“Ben Elazığ’a hafif raylı sistem kuracağım…”

“Harput’a teleferik yapacağım…”

“Elazığ’ın İmar planı ile ilgili şu adımları atacağım…”

“Elazığ’a birçok yatırımın girmesini sağlayacağım…”

Gibi uzmanlıkla hazırlanmış, akılcı projelerle, doğru kadrolarla halkın önüne çıkmasını istiyorum. Sana göre vizyon proje bana göre gereksiz bir masraf olabiliyor. Bunu seçim öncesi dile getirmek; genel merkezinizde de değerlendirme sürecinde etkili olacaktır. Başkan adaylarından önce projeler yarışmalı…

Yoksa hamam aynı hamam, sadece tellallar değişiyor…

İşi yapabileceğine bu vatandaşı inandırmak gerekir. Elazığ’ın zaman ve para kaybetme lüksü yok.