İlimize yeni atanan Valimiz Numan HATİPOĞLU, Elazığ halkında beklentileri yükseltti… Bir süredir herhangi bir yerde daha önce valilik görevini yapmamış olan; ilk valiliklerine Elazığ’da tamamlayan valilerimizden farklı olarak; bu sefer Tokat Valisi Numan HATİPOĞLU Elazığ’da Vali olarak görevlendirildi.

    Deprem felaketleri yaşamış, pandemi belasını atlatmış ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan geçtiğimiz bu süreçte yeni Valimize çok iş düşüyor… Bunların en başında, ağır hasar alan şehir merkezinin tekrar ayağa kaldırılmasında düzgün bir koordine sağlayarak süreci en iyi şekilde tamamlayabilmek ve Elazığ için krizleri fırsata çevirebilme şansını yakalayabilmek geliyor. Gerek madencilik olsun, gerek turizm olsun, gerek tarım ve hayvancılık olsun büyük bir potansiyele sahip olan ilimiz, yapılmakta olan organize sanayi bölgeleriyle her türden yatırımcıyı ilimize çekmek zorunda ve kapasitesindedir. Bu şehir için dar çerçevede bakan idarecilerden ise daha geniş açığıyla olaylara bakıp yaklaşabilen ileri görüşlü cesur idareciler lazımdır. Masayı ayakta ve dik tutabilmek için bütün ayakların sağlam olarak yere basması lazımdır. Bir Belediye Başkanı ile birkaç sivil toplum örgütüyle milletvekiliyle özel idaresiyle hep beraber dik durup, Elazığ’ın kalkınması için birlik olup, karşılıklı destek olma zamanıdır.

    Geçen hafta Türkiye’mizin gelişmiş birkaç ilini ziyaret etme şansım oldu. Elazığ sevdalısı olarak orada gördüğüm güzel şeylerin neden ilimde de olmadığını kendi kendime sordum? İyi niyetli çalışan bazı idarecilerimiz olduğunu biliyorum, ancak yazımın başında da belirttiğim gibi tüm kurumların birbirleriyle uyum içerisinde çalışması gerekmektedir. Bir koro düşünün, enstrümanlar yerlerinde, çalınacak müzik belli, yalnız koro şefi bunları yönlendirmekten yetersiz ise bu konudan çıkacak sesler de kulağa pek hoş gelmeyecektir. Vali bir ilde devleti temsil eden en üst makamdır. Bu makamın mahiyetinde bulunan diğer kurumlar ile ahenkli çalışması, onları düzgün yönlendirmesi ve verimli çalışılması şüphesiz Elazığ için bir başarı hikâyesinin yazılmasına vesile olacaktır. En basitinden şehirde herkesin bir sorun olarak düşündüğü ulaşım için planlanacak bir tramvay sisteminin doğu kentten Batıda Hankendi’ye kadar şehri uçtan uça kesmesi ne kadar yerinde bir proje olacaktır. Vali bey gerek belediye gerek milletvekilleri gerekse sivil toplum kuruluşları ile bir olup bunu bu projeyi Ulaştırma Bakanlığı desteğiyle hayata getiremezler mi?

    Sayın Valimizin daha önce görev yapmış olduğu yerlerdeki başarılı hizmetleriyle ilgili yazılan yazıları okudum. Bugün de Elazığ’ın başarılı hizmetlere ihtiyacı vardır. Bu başarılı hizmetleri hep beraber bu aziz İl’e kazandırarak, Elazığ mızı daha yaşanabilir ve modern bir kent haline getirebiliriz. Hiçbir şey zor değildir. Hiçbir şey için geç değildir yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde samimiyetle çalışalım…

    Ben sayın Valimizin bu çok sesli koroyu en iyi şekilde yöneteceğine inanıyorum ve yeni görevinde başarılar diliyorum. Saygılarımla…