Küresel Konumlama Sistemleri GPS (Global Positioning System), ABD tarafından yönetilmekte olan bir uydu tabanlı radyonavigasyon sistemidir. Dünya’daki ve yakınındaki GPS alıcılarına, en az dört GPS uydusunu görebilmeleri şartıyla coğrafi konum ve saat bilgisi vermektedir.
  GPS sistemi bir küresel uydu sistemi olup, bu uydular bir tür radyo sinyali hizmeti vermektedir ve GPS alıcıları bu sinyaller eşliğinde konumlarını belirliyorlar.
  GPS sistemi özellikle drone tabanlı insansız hava araçları ve füzelerin yönlendirilmesinde büyük öneme sahiptir, yani elektronik savaşta bu teknoloji istenen yöne çevrilerek  savaşın seyri değiştirilecek bir teknik donanımdır. Dolayısıyla ABD tekelinde olan bir teknolojik navigasyon sistemidir.
    Bölgemizde orantısız bir savaş sürdüren İsrail, bir milletin başkanını başka bir ülkede öldürecek teknolojiye ve saldırganlığa hakimdir ve bu İsrail Başbakanı, ABD kongresinde onur konuğu olarak ayakta alkışlanmaktadır. İsrail bundan güç alarak diğer ülke topraklarında cinayetlerini artırmaktadır.
   Ülkemiz içinde Adana ilimize giden bir uçağımızın sistemi Beyrut konumunu gösterdi, bizim bu sistemin farklı yönlendirmelerle neler olabileceğini kavrayıp, teknolojimizi güçlendirmemiz gerekmektedir.
  Maalesef genel bir israf-tüketim kültürümüz devam etmektedir, bu şekilde devam ettiğimiz sürece enflasyon ile malvarlıklarımız yok olacaktır. Tasarruflarımızı eski alışkanlıklarımız ile devam ettirdiğimiz için bu kısımda da kaybımız büyük olacaktır. Böylece savunma sanayine ayıracak bir sermaye birikimimiz olamayacaktır.
   Yeni ekonomi programı ile enflasyonla mücadele edilirken ,halkın buna uyum göstermemesi ile fiyatlarında katılığı halen devam etmektedir.
   Borsa İstanbul şirketleri bu ortama uyum göstererek canlılığını devam ettirmektedir, yakında şirket birleşmeleri, şirket satın alma, stratejik ortak bulma haberleri gelmeye başlayabilir, bu haberleri takip edebilirsiniz.
  Teknolojide alt yapısı ve yetişmiş elemanı olan bir Ülke olmamıza rağmen yeterli sermaye oluşturamayınca teknolojik ilerlemede geri kaldığımızı GPS teknolojisindeki bağımlılıktan öğrenmiş olduk.

HALKA ARZ VE TALEPLER
     Halka arz edilen şirketlerde yeni talepler oluşmaya başlandı ve güven tazeleme işlemleri oluşmaktadır. Yeni halka arz edilecek şirketlerin izahnamelerini inceleyebilirsiniz.
     Kasım ayında ABD yeni başkanını seçecek. Bu süreye kadar Altın/Ons talepli olabilir. Bu sebeple ABD Merkez bankası açıklamaları ve ekonomik verileri ile Ons/Altın fiyatlamalarını takip etmelisiniz.
    Yurt dışı hisse işlemleri ve fon işlemleri yapan yatırımcılarımızın, ABD başkanlık seçimine kadar portföylerini yurt içi hisselerine kaydırmalarını tavsiye ediyorum. İki adayın programları birbirine tamamen zıt politikalardan oluşmaktadır.
Hayırlı haftalar dilerim…