ŞIHO’NUN ŞEYİ

Bazen görik işte Elazığ hakkında saçma sapan konuşanları, atıp tutanları şehrimizin adını kullanarak kendi reklamlarını yapmaya çalışanları. Bu tiplerden her Elazığlı gibi bende gıcık olup nefret edim. Uzakta oldukları için yakalayıp cevap da veremim. Yalnız çözümü buldum. Bu tipleri bir yerlere havale edecem. Bu sefer havale edeceğim kişi çok yakinen bilinen bir isim. Elazığ’da herkes ona ŞIHO derdi. Şıho’nun özelliği ney onu da belirteyim. Allah onu aklı noksan yaratmış ama normalden fazla olan “bir şeyi” varmış. Bu şeyinden dolayı gırgırı, espriyi, şamatayı seven Elazığ halkı ona takılıp Şıho hepsi senin mi bu ne la diye takılırmış. Yani Şıho’nun şeyi meşhurmuş. İşte ben de şimdi Bu Elazığ düşmanlarını Şıho'nun şeyine havale edim.. Gidin kumda oynayın yoksa bir yerinize Şıho’nun şeyi batar haberiz olsun.

****       ****     ****     ****     

VERİSEZ VERİN

Tarih tekerrür etti. Hatırlarsanız Elazığ adım adım şampiyonluğa giderken prim vaatleri hava da uçuşidi ve ben de şov yapmayın verisez verin diye bir yazı yazmıştım. Haklı çıktım. Elazığspor üzerinden şov yapanlar bu dönemde de ortaya çıkıp havalarını atıp gezmişlerdi. Bugünlerde ise yeni yönetim de prim vadedenlere verin artık diye haber yollamış. Daha verirler mi, vermezler mi Allah bilir. Şimdi yeni yönetimi uyarim. Aynı hataya düşmeyin şov yapmaya çalışanlara "verisez verin" adımızı kullanmayın diyerek tedbir alın. Bu tipler her dönem mantar gibi bir yerlerden çıkıp sonra kaybolurlar.

****       ****     ****     ****     

TEK TİP ELBİSE

Başkanım Belediye otobüs şoförleri ve vatandaş ilişkileri öyle tek tip elbise giymekle çözülecekse eğer yarından tezi yok araç kullanan ve yayaların hepsi şehirde tek tip elbiseyle gezsin bütün sorunlar çözülsün o zaman. Başkanım bak vatandaşta şikayetçi şoför arkadaşlarda şikayetçi. Demek ki ortada bir sorun var. Bence şoför arkadaşlar kıyafet değişeceklerine siz tebdili kıyafetle gezin veya birilerini görevlendirin ve sorunları yerinde görüp öyle tedbirler alın ki mesele kökten çözülsün. Yoksa bu iş daha çok uzar gider. Daha birkaç gün önce İzzetpaşa’nın önünde bir vatandaşla şoför arkadaş bir birine girdi. Allahtan güvenlik kuvvetleri tez müdahale etti de olay büyümeden kapandı.

****       ****     ****     ****     

RADYOM VE FIRAT FM

Bugünlerde beni bir radyo merakı sardı. Bahçe komşum Sinan Uç’ta nostaljik bir radyo görünce radyoda da günün 24 saati Fırat FM’de mahalli türkülerimizin çalındığını dinleyince heveslenip hemen bir radyoda ben aldım. Akşamları Fırat FM’i açıp mahalli türkülerimizi semaverde yaptığımız çay ve çerez eşliğinde dinleyip şöyle başımızı şehrin ışıklarına doğru çevirip gayet güzel vakit geçirik.

İçimden iyi ki radyo almışım diye sevindiğimi de belirteyim. Eskiden tek eğlencemiz ve haber kaynağımız radyolardı. Her akşam saat 7 de kesin ajans dinlenirdik. İlerleyen saatlerde ise dinlemesi yasak olan yayınlara zuladan takılırdık. Mesela Moskova radyosu gibi…

Allah muhafaza birileri ihbar etse yakalansaydık tıkarlardı içeri.

Radyolardaki en büyük meraklarımızdan birkaçı arkası yarınlar, spor haberleri ve naklen maç yayınlarıydı. Arkası yarının devamı için bir gün sonrayı, maçlar içinde hafta sonlarını iple çekerdik. Çok ünlü sunucuları da radyolar sayesin de tanıdık. Mahalli radyolarda ise Harput geceleri ve Bizim Horata mizah programları çok ilgimizi çekerdi. Ne bilem işte radyo alıp dinlemeye başlayınca birden eski günler aklıma geldi. Şunu belirtmeden geçmeyeyim. Nostaljik radyomun görüntüsü çok güzel hem de ihtiyaç halinde üzerinde el lambası da var. Diğer bir özelliği de Bluetooth ile bağlanıp telefonundan seçtiğin bir türküyü filan radyodan da dinleyebilisin. Bağ bahçesi olup geceleri benim gibi tek takılanlara radyoyu tavsiye ederim.

****       ****     ****     ****     

ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE

Elazığ’da bir üretici demiş ki gelin tarladan kendi ellerinizle domates toplayın. Benden alın kg 8 lira. Takipteyim. Giresun’a fındığa, Aydın'a incire, Edremit'te zeytine, Mersin'e muza, Diyarbakır'a karpuza, Keban’a bibere, Gaziantep'e fıstığa, Baskil’e kaysıya...

Gidip kendi ellerimle toplayıp ucuza alacam. Aracıların hepsini aradan çıkaracam. Görürler onlar elmi yaman ben mi! Beş on güne kadar fiyatları al aşağı edecem! Takipte kalın...

HAFTANIN FOTOĞRAFI:

Bedo Cami Foto

85 Yaşındaki Rıfat Kavak amcamız ücretsiz olduğu halde İzzetpaşa Camisi’nin abdesthanesindeki sabun ve peçeteleri kullanmak yerine kendi evinden getirdiği katı sabun ve peçeteleri kullanıyormuş.