Yine size bir fotoğraf tahlili yapacağım.

Biliyorum kiminiz bana tepki gösterecek. Ama yazmadan edemeyeceğim.

Karşıdan çekilmiş bir toplantı fotoğrafı. Ortada toplantıyı organize eden kişinin sağında bir vekil solunda bir vekil, bir vekilin yanında belediye başkanı ve bir vekilin yanında ise Ticaret Odası Başkanı…

“Fotoğraf karesi gayet normal” der gibisin. Ama ben foto da bir yamukluk hissettim. Toplantıyı organize eden kişinin koltuğu diğer konukların koltuklarında yüksek. Yani anlatılmak istenen şu: “Ben buranın hakimiyim.”

Ortadaki yüksek koltuğa oturanın oturuş üslubu da kareye başka bir anlam daha katıyor. “Ben buranın horozuyum.”

Birileri bu arkadaşa mülki amirler yanında ve dinleyenlerin karşısında oturma şeklini anlatması gerekli…

****       ****     ****     ****

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in oğulları Kerem, Eren ve Kağan’ın sünnet töreni, Elazığ’ın önemli isimlerinin katılımıyla şölene dönüştü.

Sünnet şölenine kimler katılmadı ki…

Elazığ milletvekilleri dahil olmak birçok milletvekili, belediye başkanları, rektörler, siyasi parti il başkanları, oda başkanları ve iş adamları katıldı. Sünnet düğününe bir tek Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ve Elazığ Emniyet Müdürü Adnan Karayel katılmadı.

Tabii bende katılmadım. Bana davetiye gelmedi. Ama ilimizin iki değerli ismine davetiye gittiğine eminim. Neden katılmadılar acaba?

****       ****     ****     ****

Sünnet düğününden 4 gün sonra basına yansıyan haberlerde, Vali Numan Hatipoğlu ve İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen huzur ve güven uygulamasına katıldılar.

29 ekip, 218 personel ile 18.09.2024 günü Doğukent, Ulukent, Çatalçeşme Mahallelerinde 21.00-23.00 saatleri arasında gerçekleştirilen denetimlere Vali Numan Hatipoğlu ve İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel’de katıldı. Mülki amirlerimiz bizim huzurumuz için gece gündüz demeden görevlerinin başındalar.

****       ****     ****     ****

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın hızına yetişemiyoruz.

İl Başkanı Yıldırım 13 Eylül Cuma günü Elazığ’da Milletvekili Semih Işıkver’in oğullarının sünnet düğününde, 15 Eylül Pazar günü gündüz Ankara Elazığ Kültür Derneği’nin düzenlemiş olduğu Peynirli Ekmek ve Kavurma Festivali’nde ve aynı günün akşamı ise İstanbul Kartal Elazığlılar Derneğinin 5. Yıl Kutlama etkinliğinde…

Süper Başkan Şerafettin Yıldırım 18 Eylül Çarşamba günü Elazığ’da İl Binasında yeni atanan AK Parti Akçakiraz ve Yazıkonak Belde Başkanlıklarına Mazbatalarını verdi.

Elazığ-Ankara-İstanbul arasında bayağı yol kateden Başkan Yıldırım, bu hızıyla dikkatleri üzerinde topluyor.

****       ****     ****     ****

Elazığ Valiliği açıklamış olduğu 09-15 Eylül tarihleri arasındaki asayiş raporunda zehir tacirlerine yapılan çalışmalarda 1086 gram esrar, 39,83 gram bonzai, 3 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 49 adet uyuşturucu hap, 10 gram kenevir tohumu, 28 adet kök kenevir bitkisi ele geçirilmiş.

Bu asayiş raporundan sonra Fırat Üniversitesi kampüsünde yapılan uyuşturucu operasyonunda, polis ekipleri kantinde uyuşturucu madde ve hassas terazi ele geçirirken, 2 şüpheli gözaltına alınıp biri tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis ekiplerinin kantinde yaptığı aramada, 6 parça halinde 29,86 gram metamfetamin, 1,48 gram esrar, 5 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan cam aparat ve 1 adet hassas terazi bulundu.

Yani anlaşılacağı üzere Elazığ’da uyuşturucu madde satışı kantinlere kadar inmiş…

Özellikle eğitim sezonun başladığı bu günlerde okul önleri denetlendiği gibi kantinlerde denetlensin…

****       ****     ****     ****

İngiltere'deki bilim insanları yeni bir kan grubu keşfetti. Araştırmacılar, yeni keşfedilen ve ‘MAL’ ismi verilen kan grubu sistemiyle dünya genelinde binlerce insanın tedavi edilebileceğini belirtti.

Acaba ‘MAL’ tabir edilen kişiler bu kan grubundan olanlar mı?