Bist 9000 seviyelerine gelerek tarihi rekor fiyatlaması yaptı, enerji ve teknoloji şirketleri en çok kazandıranlar oldu, geçen yazılarımda da belirttiğim gibi Birleşik Arap Emirliği ile yapılan toplamda 50 milyar dolarlık yatırım anlaşmasının yaklaşık 30 Milyar dolarlık enerji sektörlerine yatırım kısmı imzalar atıldı. Meclis onayında beklemektedir, onaydan sonra 20 Milyar dolarlık teknoloji yatırımları gündeme gelecektir.
 Enerji bilhassa yenilenebilir enerji, yazılım, yapay zeka,ileri teknoloji sektörü ülkemizde yatırım yapılacak alanlardır. küçük birikimlerin bu şirketlere doğrudan yatırımları zor olacağı için, bu ortaklıkların BİST aracılığıyla yatırımcılara sunulması ve regülatör devlet kurumları denetiminde olması geleceğe yatırım için büyük bir fırsat olmaktadır.
 Savunma Sanayimiz teknolojik ilerlemede halen önder olduğu için gündemini devam ettirmektedir.
 Aselsan-otokar-Sdttr-forte-parsn gibi şirketler ön planda olabilir.
 Bu sene turizm ön rezervasyonlarına göre ülkemiz turizm rekoru kırabilir, döviz fiyatlarının yukarı seyri, havaların sıcaklığı, Avrupa ekonomisinin canlanması, Rusya Ukrayna savaşının durgunluğu yabancı turist sayısında rekorlar getirebilir. Havayolu sektörü, oteller, ulaşım sektörü, gayrimenkul sektöründe otelleri olan şirketler, gıda, giyim şirketleri öne çıkacaktır.
 Halka arz edilen şirketlerin tekrar revaçta olması yeni halka şirketlerin borsaya gelmesini sağladı, bu hafta Limak Doğu Anadolu Çimento halka arz edilecek.
 Yeni gelen şirketlerin mali yapısına göre bekleme sürenizi belirleyin. Her dönem kendine özgün bir trend oluşturmaktadır, kısa vadede aynı performansları göstermeyebilirler, risk beklentilerinizi ona göre kurgularsanız, fiyatların çok sert düşüşlerinde ve yeniden yükselişlerinde yeni alımlar ile yükselişe katılmış olursunuz.
   Dolar ve Euro dar bir alanda yükseliş trendi oluşturmuş, enflasyonist ortamda fiyatları cazip göründüğü için talebi devam etmektedir.
   Ons ALTIN ise, en çok etkilendiği ABD Fed faiz açıklamalarında yakın zamanda bir faiz indirimi beklenmediği için ons altın yatayda beklemede. Kasım ayında ABD Başkanlık seçimleri olacak ve ekonomide bir canlılık oluşması için yakında faiz indirim gündeme gelebilir.
 Araç ve gayrimenkul sektörü şu an cazip fiyatlarda, enflasyonun devam ettiği bir ortamda şişkin fiyatlamalar bile dengelenmeye başlandı.
 TCMB Tüfe enflasyonunda bu sene %36'lık artış hızı öngörmektedir. Bunu gerçekleştirmek için parasal sıklaştırmayı kullanacaklar, bu yıl ek bir faiz artışı bile olabilir.
 Bu enflasyonist ortam 2 sene sürecek, sonra yeni gelen genç neslin tüketim ve tasarruf davranışı bizlerden çok farklı olduğu için farklı bir ekonomi oluşturacaklar ve çok düşük bir enflasyonlu ülke olacak. Genç yatırımcılara tavsiyem küçük tasarruflarınız ile kendi geleceğinizdeki önem arz eden sektörlerin hisselerini şu anda biriktirin. Koç Holding yapısal olarak yeniliklere açık bir şirket olduğu için KCHOL ve iştiraklerini biriktirmeye devam edebilirsiniz.Hayırlı yatırımlarınız olsun...