Değerli arkadaşlarım bugün hem cuma bayramı hem de 30 Ağustos Zaferinin yıl dönümüdür. Bu vesileyle sizlere müddessir suresin den anladıklarımı yazacağım.
Mekke döneminin ilk zamanlarında indirilmiştir,  56 ayettir. Surenin adı örtüsüne bürünen anlamınadır. Ve ilk ayetinde geçmektedir, ilk olarak indirilen surelerdendir. Peygamberimizi tebliğ ile görevlendirmek tedir. 
    1-“”Ey örtüsüne bürünen kalk ve uyar. ((Resule Ekrem efendimiz şöyle buyurmuştur. Bir gün yolda yürürken birden bire gökyüzü tarafından bir ses duydum, basımı kaldırdım bir de baktım ki hira dağında bana gönderilen melek Cebrail gök ile yer arasında ki bir kürsüde oturmuş ve çok ben ondan çok korkara Evime gelerek  beni örtün, beni örtün dedim. Bunun üzerine);
1- “”Ey örtüsüne bürünen kalk ve uyar. Rabbinin büyüklüğünü an. Elbiseni temiz tut. Maddi ve manevi kirlerden uzak dur. “” 
  “”Müddessir Suresi birle beşinci ayetler bu manada nazil oldu. Ondan sonra da vahiy bir  müddet da arkası keildi . Bu sureden sora ise inmesi asla  VAHİY KESİLMEMİŞTİR. 
 ((Bunu bizler bu doğrultuda anlamak mecburiyetindeyiz.))
   “”Elbette biz seni hem insanları müjdelemen, hem de uyarman, ikaz etmen için; Hak din ile gönderdik. Cehennemlik olanlardan sen asla sorumlu değilsin.””
 ((Bakara Suresinin 119. ayeti Kerimesi konuyla ilgilidir.Ayet ve hadisler bu ayetin dipnotunda belirtilmiştir ). 
““ Bir oğul edilmeyen.
Mülk ve saltanatında ortağı bulunmayan, aciz olmadığı için bir yardımcıya da ihtiyaç duymayan Allah’a hamdolsun ki! Ve de tekbir getirerek onun büyüklüğünü ilan et.) (İsra Suresi 111. ayeti Kerime ;
Şimdi bu ayetleri okuduktan sonra sizlere 
((O insan derisini kavurup simsiyah yapan cehennemde 19 tane  melek(Zebani )
bekçi vardır. Kur’an-ı Kerim Kerim’in bir başka ayeti kelrmesinde de bu aynen doğrulanmaktadır.))
“Biz cehennem görevlilerini meleklerden seçtik onların sayısını da kâfirler için bir imtihan vesilesi yaptık ki kendilerine kitap verilenler iyice inansın iman edenlerin imanları artsın . Kitap ehli ile müminler de şüpheye düşmesinler.  Ancak kalplerinde hastalık bulunanlar ile kâfirler ise bu misalle Allah ne anlatmak istedi diye sorsunlar Allah dilediğini böylece saptırır dilediğine de hidayet verir. Rabbinin ordularını kendisinden başkası bilemez. cehennem ise bir hatırlatmadır. Cehenneme atılanlar cehenneme girerken görevli melekler onlara bakıp onların Müslüman olduklarını görünce sizin ne işiniz var burada diye sorduklarında. “”Aynen onlar da hayır yemin olsun ki dönüp gittiğinde geceye ve doğduğunda sabaha biz DÜNYADA İKEN NAMAZ KILANLARDAN DEĞİLDİK.
BİZ FAKİRİ VE İHTİYAÇ SHİPLERİNİDE ASLA DOYURANLARDAN DEĞİLDİK. ONLARIN İHTİYAÇLARINI DA ASLA GİDERMEZDİK . VE KALABALIĞA DALMIŞ OLDUĞU GİBİ  GİDERDİK.””
 İşte bu sureyi bu manada düşünüp tefekkür ederek kendi davranışlarımızı gözden geçirerek aklımız başımıza yapdığımız yasak işlere tövbe Edip yaptığımız yanlışlara tövbe Edip bir daha işememek suretiyle Allah’a kul onun habibi Hazreti Muhammed’e sadık Ümmetler olalım.
Rabbimin aklımızı kullanarak nasip etmesi dileklerimle