Dile kolay, tam 30 maçtır kaybetmeyen bir takım izliyoruz. Rakiplerine futbol dersi veren, centilmenlik dairesi içerisinde saygı duyulan bir takım haline gelen Elazığspor, bütün dikkatleri üzerine çekiyor.


    Maç önü canlı yayınında Elazığspor hakkında konuşan Vanspor’lu basın mensupları, çok iyi analiz ettikleri takımımız hakkında övgü dolu sözler söylerken, kazanmaya daha yakın olan takımı bilinç altından mesajlar vererek gösterdiler zaten. Vanspor FK takımına karşı iki farklı oyuncu ile maça başlayan Bülent Hoca, son üç maçlık performansımızın eksik tarafını çok iyi görmüş olmalı ki, Muhammet ve Melih’i keserek yerlerine Maksut ve Yusuf Mert’i tercih etti.


    Maçın ilk 20 dakikasında tutuk olan taraf Elazığspor’du. Çok fazla pas hatası yaparak, oyun kurmakta zorlandık ancak, ilk yarının son diliminden maç sonuna kadar çok iyi oynayan, maçı domine eden taraf da bizdik. Gol yemeden maçı tutan takımımız yavaş yavaş oyuna ısınınca pozisyon üretmekte zorlanmadı. Beykan, Kerim ve Yusuf ile çok iyi ataklar geliştiren takımımız, ilk yarının sonlarına doğru bulduğu 3-4 tane net pozisyon ile maça ağırlığını koydu. Neticede bir duran topdan Maksut ile golü bulunca rahatladık. İkinci yarıda Yusuf’un zor pozisyonda usta vuruşu ile gelen ikinci gol Vanspor FK’yı oyundan düşürmeye yetti. Sonrasında Bülent Hoca’nın yaptığı akıllı değişikliler ile de maçı kazanmasını bildik. Ligin iddialı takımlarından biri olan Vanspor, Elazığspor’un üstünlüğünü kabul edercesine sahada acemi işler yaparak ekmeğimize yağ sürdü. Gol bölgelerinde acemi davranarak, orta alanda panik yaparak bilinçsiz cılız ataklarla etkili olamayan Vanspor, daha farklı yenilmekten kurtuldu diyebiliriz. Kalede İsmet ve savunmada Alpay ile Ercan o kadar güven vererek oynadılar ki, rakibimizin gol atabilecek durumlarını resmen ortadan kaldırdılar. Kanatları da iki bekimiz iyi kapatınca bu zorlu deplasmandan gol yemeden döndük. Mikail ve Yağızcan ikinci yarıda isabetli pas oranlarını arttırarak rakibin yorulmasında etkili oldular. Aslında Burhan ve Melih oyuna girdikten sonra çok daha kolay pozisyon üretebilirdik ancak orta alanda bu ikiliye direk asist yapabilecek oyuncu olmaması gözden kaçmadı. Maksut’un sakatlanmasından sonra 2-0’ın verdiği avantaj ile daha defansif olan Mehmet Ablay tercih edilmesi doğal olsa da, Burak’in oyuna alınması farkı daha da açabilirdi. Oyunu 2-0’da tutmak isteyen Bülent Hoca’nın, daha atletik bir oyuncu olan Mehmet’i kullanması da gayet normaldi.


    Uzun zamandır disiplini hiç bozmayan, sahada sadece futbol oynamaya çalışan bu beyefendi oyuncu topluluğuna ve Bülent Hoca ile birlikte tüm teknik ekibe kocaman bir alkış gönderiyorum. Doğuda bir futbol ekolü olan Elazığspor’u temsil ederken, şehrin karakterine uygun adam gibi adam bir kolej takımı yaratan Bülent Hoca’ya ne kadar teşekkür etsek azdır. Geçen sene ve bu sene ile birlikte göğsümüzü kabartan Elazığspor yönetimine de kurdukları takım için ayrıca tebriklerimi iletiyorum.