Yeni hocası ile Silifke maçından aldığı 3 puanın moral motivasyonu deplasmanda ligin lideri karşısında da devam etti Elazığspor’un. Tabiri caizse, bulunduğu yeri hak etmeyen bir oyun ve mücadele göstererek lige denge getirdik.

     Silifke maçından cezalı Soner yerine Yağızcan, Cengizhan’ın yerine de Burhan ile maça başlayan Bülent Hoca gerek oyun taktiği gerekse de tercihleri ile geçer not aldı. Zira oyunda sürekli yürüyen, bölgesinde savunma yapmayan Cengizhan yerine daha diri, mücadeleci Burhan’ı tercih etmek Karşıyaka gibi zor bir deplasmanda yapılması gerekendi. Ayrıca toplu -topsuz dripling yapan Burhan, oyun içerisinde takım arkadaşlarına kolaylıklar sağlıyor. Ayrıca dikine oynamayı seven, ayağı iyi, Yağızcan’ın tekrardan ilk on bire dönmesi çok faydamıza olacaktır.

     Savunmada sezon başından beri çok başarılı işler yapan takımımız, yediği gol sayısı ile de kendini ispatlıyor. Orta alanda birbirini tamamlayan oyuncu grubunun oluşturulması çok önemliydi ve Bülent Hoca bunu başardı. Yağızcan- Mikail- Burhan üçlüsü bu takımın domino taşı olmalıdır. Fatih Kıran’ın son 5 dakika hariç başarılı oyunu orta alanda takıma direnç kazandırıyor.

     Bahattin’in eski maçlara oranla daha istekli ve faydalı oyunu atacağı bir gol ile kendisine gelmesini sağlayacaktır. Zira, topla driplinglerini ve şutlarını çok özlemiştik. İkinci yarının tamamen taktik savaşı şeklinde geçeceğini bizler gibi her iki takımın hocası da tahmin etmiş ki, hamle üstüne hamle yaptılar.  

     Bülent hoca; Karşıyaka’nın gol için üstümüze geleceğini çok iyi gördü ve önce Beykan’ı, sonra da Cengizhan ve Mesut’u dahil ederek kontra ataklardan gol aramayı denedi. Beykan ve Mesut ile topa sahip olup, Cengizhan ile hızlı ataklarda gol bulabilirdik. Beykan’ın sezon başından beri verimsiz oyunu bu maçta son bulabilirdi ancak sakatlık korkusunu hala atlatamamış ki son paslarda çok acemilikler yaptı. Cengizhan’ın arka taraflarda bulduğu boş alanları değerlendirememesi en çok da Bülent hocayı üzmüştür. Cengizhan’ın yedek kalmanın ve oyuna geç alınmanın alınganlığını hissettirmesi hiç olmadı. Bencil düşünmeyi bırakıp takımı için oynaması kendisi için daha hayırlı olacaktır.

     Bülent hocanın takımın taktik anlayışına ve fizik kondisyonuna ciddi anlamda fark getirdiğini net görüyoruz. Tanınmayan, kapalı kutu bir hocanın bu kadar riskli bir ortamda takımın başına getirilmesi daha büyük bir riskti ancak bu başarılı transferi yapan yönetimin de hakkını teslim etmek gerekir. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Önümüzdeki haftadan başlayarak alınacak seri galibiyetler bizi hedef potasına sokacaktır. Uzun maratonda sabırlı olmak başarının anahtarıdır.