Son iki maçını kaybeden Elazığspor, seyircisinden yoksun çıktığı Arnavutköy maçını rahat kazanarak üstündeki kara bulutları dağıttı. Aksaray maçında alınan şansız mağlubiyet sonrası kadroda sistemsel değişikliğe giden Bülent hoca, kazanmaya odaklı ofansif bir oyun anlayışı ile çok hücumcu oyuncu kullanarak son iki maçın acısını çıkarttı.
   Savunmada Hasan’ın yerine Burhan’ı, orta alanda Yağızcan’ın mevkisine Maksut’u, Maksut’dan boşalan alanda Kerim’i, Kerim’in çizgideki yerine de Yusuf Mert’i monte eden Bülent Hoca, ofinsif bir kadro tercih etti.  Melih’i de Yağızcan’ı keserek ilerde tek forvet olarak  kullandı. Uzun zaman sonra ilk defa bir maçın ilk yarısını iki farklı skor avantajı ile kapattık. Rakibin ilk yarının sonlarına doğru 10 kişi kalması ile de maçı farklı kazanmış olduk. Aslında içerideki maçların çoğunda bu anlayış ile oynayıp erken gol bularak maçlarımızı kolay kazanabiliriz. Kağıt üstünde kadrosu bizden daha zayıf olan takımlara karşı bu sistem ve oyuncu grubu doğru tercih olacaktır ancak kalite olarak nispeten bize daha yakın olan takımlara karşı biraz daha kontrollü olmamız gerektiğini de düşünüyorum. Zira rakibimizin çok adamla geldiği her pozisyonda tehlike yarattığını gördük. Orta alanda tek kalan Mikail, tüm açıkları kapatsa da her maçta bu performansı gösteremeyebilir. Özellikle ilk yarıda yana geriye pastan çok dikine oynayan bir Elazığspor izledik. Seyir zevki yüksek, dikine pas ve dripling ile etkili olan takımımız, Maksut ve Yusuf Mert ile bu anlamda başarılı işler yaptı. Etkisiz kalan Melih’i sağ kenara çekip Yusuf Mert’i forvete alan Bülent hoca akabinde golü bularak sahaya ne kadar hakim olduğunu bir kez daha gösterdi herkese. Maksut, özelikle dikine oyunu ile iyi işler yapsa da ikili ön liberoda Mikail’i çok yanlız bıraktı. Daha dayanıklı ve temas oyununu oynayabilen bir sekiz numara olabilirse orta alanda çok artı bir oyuncu kazanmış olacağız. Kerim, maç boyunca tempolu ve istekli olsa da etkisiz kaldı. Oynadığı mevki gereği çok verimsiz oynadığını düşünüyorum. Kerim, bu takıma kalite katsın diye alındı ancak Beykan ve Yusuf Mert’in gölgesinde kaldı diye düşünüyorum. Kerim’in direk skora katkı yapan bir performans göstermesini sabırla bekliyoruz. Berşan ve Burhan savunmada çok dinamik oynadılar. Özellikle Berşan için ayrı bir parantez açmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Süper lig kalitesinde bir performans sergileyen Berşan, fizik gücü ve oyun disiplini ile tam bir asker gibi takımına faydalı oluyor. Ercan’ın takım üstündeki ağırlığı ve tecrübesi onu özel kılıyor. Özgüveni ve oyun kurma becerisi ile ne kadar yerinde bir transfer olduğunu bir kez daha gördük.
    Muhammet ve Melih’in gol atmaları diğer sevindirici bir unsurdu. Forvet oyuncularımızın mental olarak rahatlamaları ve motive olmaları takım için çok önemliydi. Efe ve Mehmet Ablay’ı kazanmak için hassas davranan Bülent Hoca’nın aynı düşünceyi takımdaki diğer genç oyuncular için de düşünmesini bekliyoruz açıkçası.
    Ligin uzun bir maraton olduğunu unutmayalım. 2 maçlık bir duraklama çok da önemli bir sorun değil açıkçası. Bu takımın uzun soluklu lig maratonunda bu farkı kapatıp sezonu lider bitirmesi zor değil. Sakat ve cezalı oyuncu sayımızın en az olacağını var sayarak yaptığım bu yoruma ek olarak devre arasında yapılacak takviyeler ile sezonu mutlu ve başarılı kapatacağımıza inancımız tamdır.