Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Balıklandırma Projesi” kapsamında Elazığ Keban Su Ürünleri Üretim Tesisinde üretilen 1.700.000 adet sazan balığı yavrusu Bingöl’de ki barajlara bırakılmış.

Böylelikle Elazığ’daki yavru sazanları Bingöl’e ihraç ettik. İnşallah büyüyüp Elazığ’a gelmezler. Elazığ’da yeteri kadar sazan var.

*******          *******          *******

Elazığ Belediyesi’nde neler oluyor?

Sosyal medya haber siteleri Elazığ Belediyesi’ne yüklenmeye devam ediyorlar.

Ciddi iddialarda bulunan sosyal medya haber siteleri belgeler de kullanarak, Elazığ Belediyesi’nden cevap bekliyorlar. Belediye yetkilileri ise olayları ciddiye almayarak iddialara cevap vermiyorlar.

Diğer medya yani yazılı (günlük gazeteler) ve görüntülü medyada iddiaları okumakla yetiniyor.

Öte yandan Elazığ Belediyesi yüzünden bazı medya kuruluşları da birbirlerine laf atmaya ve sataşmaya başladılar.

Belediyede bir duman var ama ateşi medyada görüldü.

*******          *******          *******

TRX’in haberine göre, En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı unvanını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kazanırken, Yılın En Başarılı İl Belediyesi Başkanı ödülünü ise Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları aldı.

Kaynağı belirsiz haber sitesince yapılan ve hangi kriterlerle böyle bir seçim yapıldığı bilinmez ama bizim medya bu haberin üzerine balıklama atladı. Ulusal basına yansımayan bu haber Elazığ Belediyesi yanlısı başta TV’ler olmak üzere yerel medyaları süsledi.

Aklıma uzun yıllar önce yaşanmış bir olay geldi. İsmini açıklamayacağım bir vekilimiz yine Ankara’da yayın yapan bir derginin Elazığlı sahibi tarafından “Yılın Siyasetçisi” seçilmişti. Tabii vekil bey iyi bir meblağ ödemişti.

Şimdi künyesi belli olmayan bu haber sitesi Elazığ Belediyesi’nden ne kadar tahsilat yapacak.

*******          *******          *******

“Yılın Belediye Başkanı”nı yazmışken ben de 2023 yılında bir medya kuruluşu tarafından “Altı Kalem Ödülleri” kapsamında “Altın Yazar” olarak ödül almaya değer görülmüştüm.

Ödül töreni İstanbul Kanlıca Mihrabat Korusu’nda zengin yiyecek ve içeceğin ikram edileceği, kırmızı halıda karşılanacağımız bir program içerisinde yapılacaktı. Bu ödülün toplam maliyeti ise KDV Dahil 4.500 TL idi.

Tabii ki bu daveti ve ödülü kibarca ret ettim. Bazı genç kalemler bu ödül törenine balıklama daldılar.

*******          *******          *******

Eğer bir ödül verilecekse bence “Yılın Bürokratları” ödülleri Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ve Emniyet Müdürü Adnan Karayel’e verilmelidir.

Çünkü bu iki bürokratımız devlet adamlığı vasfını yerine getirerek, mafya lideri olduğu iddia edilen (kirve olan) birinin katıldığı düğüne, katılmama hassasiyeti göstermişlerdir. Ama siyasi vekiller ve “Yılın Belediye Başkanı (!)” bu düğüne katılmışlardır.

*******          *******          *******

Emekli Hıdır Emmi sabah erkenden kalkarak, 65 yaş bedava belediye otobüsü pasosuyla karaçalı çeşmelerinden bedava içme suyunu evine taşır. Emekli Hıdır Emmi su taşıma sonrası şehirdeki taziye mekanlarını dolaşır. Öğlen yemeğini bir taziye evinde bedavaya getirir. Hıdır Emmi yemek araları, komşu esnaflara uğrayarak bedava çay ve sigara içer. Bu arada PTT Meydanında bir süre nefeslenir, gelen gideni izler. İkindi namazı sonrası Kapalı Çarşıya da uğrayan Emekli Hıdır Emmi bedava ikram edilen Dibek kahvesini içer, ikram edilen orcikleri de tadar. Akşam ise bir başka taziye evine giden Hıdır Emmi, karnını doyurduktan sonra eve yatsı namazını da kıldıktan sonra evine yatmaya gider.

Çünkü Hıdır Emmi emekli…

Hıdır Emminin Emeklilik Yılı kutlu olsun.