Araştırmacı yazar Yücel ÇAKMAK’la ‘Şehir Kulisi’ her hafta Elazığ’da gündemi belirliyor…

ŞEHİR KULİSİ

“Şahsımı bu onurlu göreve tekrar layık gören başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a ve Yükseköğretim Kurulu Üyelerine şükranlarımı arz ediyor, desteğini eksik etmeyen herkese teşekkür ediyorum.”

Bu sözler yeniden Fırat Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a ait…

Görüldüğü üzere Rektörlük seçiminde Fırat Üniversitesi’nde görev yapan öğretim görevlilerinin hiçbir etkisi olmadığı bir kez daha anlaşıldı. Rektör adayları bundan böyle Ankara’da kamp kursunlar.

****       ****     ****     ****

İstanbul’a gitmek için Elazığ Havaalanı’nda bekliyoruz. Bekleme salonunda ARAPÇA konuşan kalabalık bir aile…

Demek ki Araplar da Elazığ’a gelmeye başlamış.

Uçaktayız. Kaptan pilot İNGİLİZCE anons etmeye başladı. Arkasından bir bayan TÜRKÇE anons etti. Alıştığımız kadarıyla kaptan pilot önce TÜRKÇE hoş geldiniz der, sonra İNGİLİZCE söylerdi. Şimdi tersi oldu. Bu durumu erkek kabin görevlisine sormak istedim. Meramımı TÜRKÇE sordum ama erkek kabin görevlisi İNGİLİZCE cevap verdi. İyice dona kaldım. Acaba yurt dışı kaynaklı bir uçağa mı bindim? Sağıma soluma dikkatlice baktım. Yolcular bizim insanımızdı. Hatta önümde oturanlar kendi aralarında KÜRTÇE konuşuyorlardı. Bu kez sorumu kadın kabin görevlisine sordum. O bana TÜRKÇE cevap verdi. Pilot ve erkek kabin görevlisi Türk değilmiş.

****       ****     ****     ****

Son yıllarda Ankara’da kafeterya açmak moda oldu.

Genel seçim öncesi Elazığlı bir siyasinin Çukurambar’da satın almış olduğu kafeterya gündeme gelmişti. Bu kafeterya aday adaylarının uğrak yeri olmuştu. Burada aday adayları listeye girmek için pazarlık yapıyordu.

Aldığımız duyumlara göre yine bir Elazığlı siyasi Ankara’da kafeterya açmak için uğraş veriyormuş. Her şey tamammış ama ruhsat sorunu yaşıyorlarmış…

****       ****     ****     ****

Elazığ’dan güldüren görüntüler gelmeye devam ediyor. Bu kez de kameraya Sürsürü’den bir tilki ile kedi arasında yaşanan ekmek kavgası takıldı.

“Aç kaldığı için şehir merkezine kadar inen tilki, bir kedinin önünde yiyecek olduğunu fark etti.

Bir süre kediyi kollayan tilki, sağa sola hareketler yaparak kedinin dikkatini dağıtmaya çalıştı.

Önündeki yiyeceği paylaşmak istemeyen kedi, tilkiyi her seferinde yiyecekten uzaklaştırmayı başardı. Tam ekmeğe yeltenecekken kedinin hamlesi ile ürken tilki, bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.”

Olay basına bu şekilde yansıdı. Aklıma siyasiler geldi. Tilki eski politikacı, kedi ise yeni… Yeni siyasetçiler eski usul siyasetten ziyade saldırgan siyaset güdüyorlar.

****       ****     ****     ****

Önümüzde bir fotoğraf duruyor. Fotoğrafta geçen hafta Ankara’da temaslarını sürdüren Elazığ İl Yöneticileri toplu halde görülüyor.

Fotoğrafta; Milli Savunma Bakanı Yaaşar Güler’i ziyaret eden AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Baloğulları bulunuyor.

Bu önemli ziyarette diğer vekiller; Mahmut Rıdvan Nazırlı, Gürsel Erol ve Semih Işıkver bulunmuyor.

Vekiller bu heyete katılmadılar mı yoksa çağrılmadılar mı?

****       ****     ****     ****

Bingöllü ve Elazığlı iş adamları bir yemekte bir araya gelmişler.

Bingöllüler, Elazığ’da yaptığı iş merkezlerini ve apartmanları saymaya başlamışlar.

Elazığlı iş adamları ise İstanbul ve Ankara’daki yatırımlarından bahsediyorlar.

Elazığ’ı boşaltan iş adamlarının yerini Bingöllü iş adamları almış. Hatta Bingöl asıllı bir vekilde TBMM Elazığ’ı temsil ediyormuş. Öyle ki bir vekilimizde Tunceli asıllı.

****       ****     ****     ****

Geçtiğimiz hafta Ablam Hulkiye Çakmak’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. Rabbim mekanını cennet eylesin.

Taziyemize gelen veya telefonla arayıp üzüntülerini paylaşan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum.