Yeni sezona galibiyetle başlayan Elazığspor, kolay görünen Karaman Spor karşısında zorlansa da maçı kazanmasını bildi. Geçen sezondan birçok oyuncusunu kaybeden takımımız, yeni kurulan bir takım olmanın handikapını yaşadı diyebiliriz.

     Kalede; İsmet, savunmada; Berşan, Ali Keten, Ercan, Hasan dörtlüsü, önlerinde tek ön libero Mikail, Mikail’in önünde; Melih, Kerim, Yağızcan, Beykan dörtlüsü, en önde de Muhammet ile 4-4-1 dizilişinde maça çıkan takımımız, geçen sene olduğu gibi klasik topa hükmeden, çok pas yapan bir görüntü verdi. Zayıf Karaman takımı karşısında oynanan futbolu ölçü olarak almak doğru olmayacaktır.

     Zaman zaman iyi görüntü versek de eksiklerimizin çokluğu göze battı. Olumlu ya da olumsuz anlamda yorum yapmak çok erken gibi görünse de takımın fizik gücünün istenilen düzeyde olmaması ve oyuncuların özellikle hücum hattında uyumsuz bir görüntü vermesi dikkatlerden kaçmadı. Savunmada Ercan ve Ali Keten’in topu kullanmadaki becerileri öne çıksa da ikili mücadelelerde zayıf ve yumuşak kaldıklarını düşünüyorum. Ercan’ın oyun kurmadaki başarısı ve öz güveni hoşumuza giden bir detaydı.

     Bu maçın fark yaratan oyuncuları Hasan Ekici ve Berşan oldu. Elazığspor, iki beki ile maçı kazandı diyebiliriz. Orta alanda basit top kayıpları, Mikail’in yalnız kalması rakibin zayıf olmasından dolayı çok büyük sıkıntı oluşturmadı ancak önümüzdeki maçlar için tehlikeli bir sinyal olarak görünüyor. Kerim ve Beykan’ın tam olarak hazır görünmemeleri, yaratıcı oyun kurma noktasında pozisyon bulamamamızın ana sebepleriydi. Muhammet ve Melih’in takıma alışamadıkları net göze batsa da olumsuz yorum yapmak için daha çok erken diye düşünüyorum.

     Bülent Hoca’nın takımı fizik olarak daha yukarılara taşıdığında bu oyunculardan verim alabileceğimizi düşünüyorum. Sonradan oyuna dahil olan oyuncularımız giren oyunculardan daha fazla katkı veremeyince kısır bir maç izlemiş olduk. Burak, ayağı ve oyun görüşü iyi ancak çok ağır bir oyuncu gibi görünüyor. Yusuf ve Burhan’ın çok geç oyuna alındığını söyleyebiliriz. İlerleyen zamanlarda Yusuf’un ve Burhan’ın mutlaka daha fazla süre alacaklarını ve takıma ciddi katkı sağlayacaklarını düşünüyorum.

     İlk maçlar her anlamda ölçü olmamakla birlikte klasik santrfor sıkıntımızın olduğunu, fizik mücadele anlamında yetersiz kaldığımızı ve pozisyon üretmekte zorlandığımızı söyleyebilirim. Bugünkü gibi bir oyun yapısında çabuk ve diri takımlara karşı çok zorlanacağız gibi görünüyor.

     Olumlu anlamda; topa sahip olan, rakibine üstünlüğünü kabul ettiren oyun anlayışımız devam etmekle birlikte, muhteşem stadı ve taraftarı ile iç saha maçlarında favori olacağımız kesin gibi görünüyor.