Yaklaşık 4 ay önce ikaz etmiştik, yetkililer hafriyatı bile kaldıramadı… Gazeteniz TURAN’ın 12 Şubat 2024 tarihli nüshasında ‘’Yurtbaşı’nda ‘Hafriyat’ Baraj Sahasına Dökülüyor’’ başlığıyla gündeme getirdiği haberin üstünden aylar geçti fakat yetkililer bir türlü harekete geçemedi. Vurdumduymaz yetkililer yüzünden hafriyat suyun altında kaldı ve baraj suyuna karıştığı...

Elazığ’ın üzümü ile meşhur Yurtbaşı beldesinin Ağmezra köyü civarında ki baraj sahasına dökülen molozlar, Gazeteniz TURAN aracılığıyla gündeme gelmiş ve çevre katliamına neden olan bu sorunla ilgili önlem alınması gerektiği vurgulanmıştı. Yaşanan moloz skandalı ile ilgili aradan geçen süre zarfında herhangi bir çalışma yapılmadığı ve baraj suyunun yükselmesi ile birlikte son koda ulaşmasından kaynaklı molozların su altında kaldığı, tüm atıkların baraj suyun karıştığı ifade edildi.

Bölgede yıkım yapan firmanın birçok hafriyatı baraj sahasına döktüğünü aktaran sorumlu yurttaşlar tekrar TURAN Gazetesi aracılığıyla çağrıda bulunarak; ‘’Yurtbaşı’nda yıkım yapıldı ve biz bu durumu gayet doğal bir durum olarak gördük. Ancak yıkım işi verilen firma yıkımlardan arta kalan hafriyatı baraj sahasına döktü. Ülkemizin değişik bölgelerinde sahile yakın yerlerde suları temizlemek, çevreyi temiz tutmak için çalışma yapılırken, bu bölgede baraj sahasına hafriyat dökülmesine akıl sır erdirememiştik. Özellikle Org. Eşref Bitlis Mahallesi ve bir bölgede bu olumsuzluk yaşandı. Önlem alınmasını ve hafriyatın dökülmemesini istedik. Önlem alınmadığı gibi daha kötü bir durum yaşandı. Yağışlarla birlikte su seviyesi son koduna kadar yükseldi ve o hafriyat ile birçok atık suyun altında kaldı ve bu berrak su kirlendi. Bu resmen bir çevre katliamıdır. Bile bile bu katliama göz yumuldu. O hafriyatların içinde her türlü atık vardı. Hafriyatlar kaldırılmadığı için suyun altında kaldı.’’ Dediler.

Editör: İzzet TUMAY