ÖZEL HABER

“SİVRİCE’YE BİR GETİRİSİ YOK!”                    

Belediye Başkanı TURGAY GÜNDOĞAN depremden sonra kadın mahkûmların tahliye edildiği cezaevi için beklentisini açıkladı…  

Başkan GÜNDOĞAN; “Gönlümüzden geçen burasının tekrar okula dönüştürülmesi. Bunun turizm beldesi olan ilçemize katkıları olacağına inanıyorum” diye konuştu…         

24 Ocak 2020’de meydana gelen Elazığ Depremi’nin merkez üssü olan Sivrice’de bulunan TC Adalet Bakanlığı Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki Kadın mahkûmların, önlem amacıyla tahliye edilerek başka ile naklinden sonra, az sayıda erkek mahkûmun getirildiği Sivrice’de doluluk düzeyi düşük olan cezaevi için Sivriceliler’in beklentileri var…

GÜNDOĞAN’DAN TURAN’A ÖZEL AÇIKLAMA…
Sivrice’ye yapılması büyük beklentilere yol açan Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu (Kadın Açık Cezaevi’nin) depremden sonra boşaltılmasının ardından; uğranılan hayal kırıklığı, şimdi pişmanlığa dönüşmüş durumda. Yıllarca Azot fabrikasının metruk binalarından dert yanan Sivrice halkı, şimdi de Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun Sivrice’ye katkı sağlaması konusunda dert yanıyor.
TURAN’ın sorularını cevaplandıran Sivrice Belediye Başkanı Turgay GÜNDOĞAN, bu konuda yaptığı özel açıklamada Sivrice Kadın Cezaevi’ne ilişkin olarak şunları söyledi…

“ERKEK CEZAEVİ’NE ÇEVRİLDİ AMA DOLULUK ORANI AZ!”
“İlçemizdeki Sivrice Kadın Cezaevi depremden önce de tam kapasite dolu değildi. Yaşadığımız deprem sonrası özellikle artçı depremlerin çok sık yaşanması neticesinde, mahkûmların güvenliği için sürekli tahliye edilmesi gereği oluştu. Bunun önüne geçebilmek adına da Kadın Cezaevi tamamen, boşaltıldı. Daha sonra Erkek Cezaevine çevrildi. En son cezaevi ile görüşmemizde önümüzdeki aylarda erkek mahkûmların buraya geleceğini söylediler. Şu anda da Erkek Cezaevi olarak çalışıyor, ama doluluk oranı az. Çevresindeki lojman binaları da cezaevi çalışanları ile ailelerinin konaklamaları için kullanılıyor.”

“GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN TEKRAR OKULA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ!..”
Sivrice Belediye Başkanı Turgay GÜNDOĞAN, gazetemiz TURAN’a yaptığı özel açıklamayı şu ifâdelerle tamamladı; “Açıkçası cezaevinin ilçemize bir getirisi yok. Ha, sorarsanız zararı var mı diye. O da yok.
Ama, bana göre ilçenin girişinde bir cezaevinin olması doğru değil. Burası daha önce Azot Fabrikası idi. Ancak, daha sonra fabrika kapatılarak Meslek Yüksekokulu oldu. Yaklaşık 10 yıl okul olarak hizmet verdi. Sonrasında buradaki okullarımız Fırat Üniversitesi kampüsüne katıldı. Ve okulların yeri cezaevi oldu. Fabrika iken okula döndü ve okul iken cezaevine döndü. Bunun doğru bir karar olmadığını düşünüyorum. Gönlümüzden geçen burasının tekrar okula dönüştürülmesi. Bunun turizm beldesi olan ilçemize katkıları olacağına inanıyorum.”