Elazığ Belediyesi tarafından başlatılan altyapı çalışmaları, kentin cadde ve sokaklarını adeta köstebek yuvasına dönüştürmüş durumda. Çalışma yapılan bölgelerde özellikle sürücüler ve esnaflar ciddi mağduriyetler yaşıyor.
Yüklenici firmanın gerçekleştirdiği kazı çalışmaları, sürücüler için büyük zorluklar yaratıyor. Sürücüler, "Çukurlardan kaçarken karşı şeritten gelen araçlarla karşı karşıya kalıyoruz. Yolların durumu sürekli tehlikeli. Kazayı atlattık diyelim, çukurlara düşmek lastiklerimizi veya kaportamızı zarara uğratıyor ve tüm bu maliyetler bize çıkıyor" şeklinde ifadelerde bulunuyor.
F D Z V D F G A R

“SATIŞLARIMIZ BIÇAK GİBİ KESİLDİ”

Altyapı çalışmaları, Elazığ'daki trafik akışını önemli ölçüde aksatırken, ana arterlerdeki çalışmalar sürücüler için ciddi zaman kaybına ve ulaşımda büyük sıkıntılara neden oluyor. Esnaflar ise ekonomik olarak büyük zararlar yaşadıklarını belirterek, "Araç girişi olmayan bölgelerde işlerimiz durma noktasına geliyor. Gün bitiyor, siftah yapmadan dükkanı kapatmak zorunda kalıyoruz. Çalışmalar aynı noktada uzun süre devam ediyor ve bu durum bize büyük sıkıntı yaratıyor. Bir işi tek seferde bitirmek bu kadar mı zor?" Şeklinde sitemde bulunuyor.

D F S G G H
ELAZIĞ’IN HALİ İÇLER ACISI
Elazığ, adeta harabe bir hal almış durumda; her gün yollar tekrar tekrar kazılıyor, su boruları patlatılıyor ve sular sık sık kesiliyor. İnternet kablolarının kopmasıyla Telekom yeniden kazı yapıp onarımlara başlıyor. Caddelerdeki çukurlar, tozlar ve trafik, araçlar, yayalar ve esnaf için çekilmez bir hale gelmiş durumda. "Bu işi bir an önce bitirin" şeklindeki çağrılar, vatandaşların yaşadığı zorlukları gözler önüne seriyor.

Editör: İzzet TUMAY