Özellikle kış aylarında yağışlar nedeniyle Elazığ’da yaşanan şebeke suyu asbest boruları, sel ve su taşkınları gibi ciddi olumsuzlara son verecek Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 2. Bölge Yapım çalışmalar devam ediyor. AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol KELEŞ, yapılan çalışmalarla ilgili Gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamada, ‘’Ben yapılan çalışmaları yerinde görmek adına bölgeleri gezdim. Bu çalışmalar elzem ve yapılması gereken önemli çalışmalar.  Özellikle içme suyu konusu var. Ben incelemelerim esnasında içme şebeke suyu borularını da görme imkânı buldum. Bu borular eskimiş ve sağlık açısından riskli bir haldeydi. İnşallah devam eden bu çalışmalarla Elazığ’ımız çok daha sağlıklı bir şekilde içme suyuna kavuşacak.’’ Dedi.

‘’ÇALIŞMALAR SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR’’
Kış aylarında yetersiz altyapı nedeniyle özellikle şiddetli yağışlar nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşandığını ve bu çalışmaların bitirilmesiyle birlikte yaşanan olumsuzlukları sona ereceğini ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Erol KELEŞ şöyle konuştu: ‘’Geçtiğimiz hafta Elazığ’da bulunduğum zaman heyetimizle birlikte, Elazığ Belediyemiz tarafından yapımı sürdürülen; Ataşehir, Sürsürü, Olgunlar, Hicret, Aksaray, Beyyurdu, Kızılay, Sanayi, Sarayatik ve Gümüşkavak Mahallelerini kapsayan; Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 2. Bölge Yapım İşi kapsamındaki çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldık.’’

‘’2025 YILI TEMMUZ AYINDA BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR’’
‘’2025 yılı Temmuz ayında bitirilmesi planlanan Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 2. Bölge Yapım İşi çalışmaları hız kesmeden devam etmekte olup şu an itibariyle çalışmanın %61’i tamamlanmış durumdadır.’’ Diye konuştu.

Editör: İzzet TUMAY