2019 yılında nörolojik bir rahatsızlık nedeniyle Jandarma Genel Komutanlığı'ndan malulen emekli olan ve serbest avukatlık yapan Adem TARLA, Bursa'da kapanması planlanan Jandarma Astsubay Okulu'nun Elazığ'da kurulmasını önerdi. Tarla, bu okulun Elazığ'a kazandırılmasının şehre hem ekonomik hem de manevi anlamda büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Tarla, Elazığ'da bir polis okulunun bulunduğunu hatırlatarak, "Nasıl ki ilimizde bir polis okulu var, bir jandarma okulunun da hemşerilerimiz için gurur ve onur kaynağı olacağına inanıyorum" dedi. İçişleri Bakanlığı’nda ve Millî Savunma Bakanlığı’nda Elazığlı bakan yardımcılarının bulunduğuna dikkat çeken Tarla, bu durumun Elazığ için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Harput'ta tarihi bir askeri okulun bulunduğunu ve bu okulun müze yerine yeniden eğitim kurumu olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Tarla, ‘’Bu okul, Mustafa Kemal Atatürk'ün hocası Yakup Şevki Paşa gibi önemli isimleri yetiştirmiştir. Elazığ’a böyle bir eğitim yuvasının kazandırılması, şehrimize büyük fayda sağlayacaktır.’’ Dedi.

Tarla, Elazığlı siyasîlerden ve yetkililerden, Jandarma Astsubay Okulu’nun Elazığ’a kazandırılması için girişimlerde bulunmalarını talep etti.
 

Editör: İzzet TUMAY