Deprem nedeniyle ağır hasar raporu verilen ve ibâdete kapatılan Bahçelievler Camisi’nin akıbeti belirsizliğini korurken, mahalle sakinleri ağır hasarlı caminin yerine, Türk-İslam mimarisinde izler taşıyan bölgeye yakışır yeni bir cami inşâ edilmesi çağrısında bulundular.  

0-45

Ülke genelinde büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden olan depremlerle birlikte yaşanan sıkıntıların çözümü adına çalışmalar hızla devam ederken özellikle ibadethanelerde meydana gelen ağır hasarlar insanların ibadet konusunda sorun yaşamalarına neden oluyor. Elazığ Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan ve uzun yıllardır bölge halkın tarafından ibadethane olarak kullanılan Bahçelievler Cami depremlerin ardından ağır hasarlı olduğuna dair rapor verilmesinin ardından ibadete kapatıldı. Caminin ibadete kapatılmasının ve aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen yeni bir Cami yapılmamasının yankıları devam ediyor…   

 MAHALLE HALKI TEPKİLİ!   

Bahçelievler Cami’nin kapalı olmasına ilişkin mahalle halkı adına bir açıklama yapan Deniz TURAN şöyle konuştu: ‘’Bahçelievler Camimizde daha önceki Sivrice merkezli 20 Ocak Depremi’nden ötürü duvarlarında büyük çatlaklar meydana geldi.  6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketleri sonrasında ise ağır hasarlı raporu verilerek ibadete kapatıldı. Aradan geçen yaklaşık 4 aya rağmen herhangi bir bilgi ve gelişmenin yaşanmadığı cami ile ilgili mahalle sakinleri olarak tepkiliyiz. Camimizin tekrar yapılarak ibadete açılmasını istiyoruz. Özellikle Türk-İslam mimarisini yansıtan, mahallemize ve Elazığ’ımıza yakışır bir cami olmasını diliyoruz.’’ Diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi