ÖZEL HABER

BAŞKAN AKBABA: ‘’TEMBELLİKTEN KİMSE ÖLMEMİŞ!’’

Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan AKBABA, belediye olarak ilçede yapılan çalışmalar hakkında Gazeteniz TURAN’a konuştu... AKBABA, ‘’Deprem ve pandemi süreçleriyle birlikte küresel ekonomik krizi yaşadık fakat tüm bunlara rağmen hedeflerimizi büyük oranda gerçekleştirdik.’’ Dedi.  

İzzet TUMAY - Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan AKBABA, belediye olarak ilçede yapılan çalışmalar hakkında Gazeteniz TURAN’a konuştu...
‘’Deprem ve pandemi süreçleriyle birlikte küresel ekonomik krizi yaşadık. Tüm bunlara rağmen hedeflerimizi büyük oranda gerçekleştirdik. Vaatlerimiz içerisinde olmayan projeleri bile yaptık’’ diyen Başkan AKBABA, ‘’Dönüp arkamıza baktığımızda belediyeye gelen para giderlere yetmezken, örnek 100 Milyonluk iş yapılmış ve büyük oranda borçlanma olması gerekirken çok şükür 6 Milyon borçla bu büyük başarıyı ortaya koymuşuz alnımızın akıyla’’ ifadelerini kullandı.
Verdikleri söz ve vaatlerin yüzde 80’nini yerine getirdiklerini belirten Başkan AKBABA, şunları söyledi: ‘’2019’da ki seçim döneminde vadettiklerimizin yüzde 80’ini başarıyla yerine getirdik.  



‘’TEKSTİL FABRİKASINDA 210 BAYAN ÇALIŞIYOR!’’  
Bu vaatlerimizin içerisinde olmayan Tekstil Fabrikası ki bu bizim için devrimdi, 210 bayan şu an bu fabrikamızda çalışıyor. Ayrıca bu yıl çevre yolu 1 ve çevre yolu 2 bunlarda kitapçığımızda yoktu ama ihtiyaca binaen yapılan işlerdi. 1. etabı bitirdik faaliyette, 2. etabı da ödenek sıkıntılarımızdan dolayı çok ciddi bir küresel sıkıntı vardı bu nedenle beklettik.  

‘’VAHŞİ ÇÖP ALANINI KAPATAN ELAZIĞ’DA TEK BELEDİYEYİZ!’’

Bir de Lavanta tarlamız kitapçığımızda yoktu bunlarda dahil edildi ve yüzde 100 oldu diyorum. Tabi bu köklü bir süreç, Pandemi, depremler bunlara rağmen başarılı çalışmalara imza atmayı başardık. Vahşi çöp alanını kapatan ender Elazığ’da ilçe belediyeler içerisinde tek belediyeyiz. Taşıma ile transfer yapıyoruz, var olan 80 yıllık vahşi çöp alanını ıslah ettik kapattık ve ağaçlandırma yoluna gittik. Bu arada bir Millet Bahçesi yaptık. İlçemiz hayvancılığı adına elzem olan 5 dönüm üzerine canlı hayvan pazarı yaptık. Gençlik Merkezi yapım aşaması devam ediyor ve bitmek üzere. Bütün maddi imkansızlıklara rağmen ilçede önemli hizmetlere imza attık. Dönüp arkamıza baktığımızda belediyeye gelen para giderlere yetmezken, örnek 100 Milyonluk iş yapılmış ve büyük oranda borçlanma olması gerekirken çok şükür 6 Milyon borçlanma ile bu büyük başarıyı ortaya koymuşuz anlımızın akıyla. Burada maddiyattan çok ikili ilişki, insani diyalog, hitabet, sempati çok önemli. Bahçelievler Mahallesi Süleyman Elban Bulvarı yol yapım ve kaldırım çalışmamız devam ediyor. Vatandaşlarımız için her geçen gün ilçemiz daha da güzelleşiyor. Kiğı Caddemiz İlçe geçişi BSK asfalt serimi başladı.  

‘’SEMT SAHAMIZ YAKINDA KARŞIYAKALI ÇOCUKLARIMIZIN HİZMETİNDE OLACAK’’

Golan Hamamlarından Karakoçan’a ilk girdiğinizde Karşıyaka Mahallemizde atıl durumda bir top sahamız vardı, yeni sentetik Semt Sahamız yakında Karşıyakalı çocuklarımızın hizmetinde olacak.

‘’HAYVAN SEVERLERİMİZİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ’’
Biz sözümüzü tuttuk. Sokak Hayvanları Bakım ve Barınma Merkezimiz bitti. Açılışımız için şimdi sıra sizde. Gönüllü bakıcılarımızı ve köpekler için kulübe alacak hayvan severlerimizin desteğini bekliyoruz.’’