ÖZEL HABER

RAMAZAN ÖNER’DEN YENİ ROMAN: ‘KAYIP İLANI İNTİKAM’

ÖNER, minibüs koltuğunda yazdığı "Kayıp İlanı" adlı romanının devamı olan "Kayıp İlanı İntikam" romanı çok yakında okuyucularıyla buluşturmaya hazırlanıyor...

İzzet TUMAY - Elazığlı şair-yazar Ramazan ÖNER, minibüs koltuğunda yazdığı "Kayıp İlanı" adlı romanının devamı olan "Kayıp İlanı İntikam" romanı çok yakında okuyucularıyla buluşturmaya hazırlanıyor.

ÖNER, 1998-2001 yılları arasında lösemi hastalığıyla mücadelesini "Merhaba Yaşamak" adlı kitabında anlattı. Ardından üç farklı polisiye roman yazdı. Özellikle "Kayıp İlanı" romanı, Elazığ Kitap Fuarı'nda kısa sürede tükendi ve okurlar arasında çantalı kız olarak hafızalara kazındı.

“ROMANI YAZMAK BANA FARZ OLDU”

Yeni romanıyla ilgili özel açıklamalarda bulunan Öner, "Çocukların öldürüldüğü bir dünyada bana büyüklerden bahsetmeyin" sözleriyle başlayacağını duyurdu. Romanın, ilk serisi gibi dikkat çekeceğini belirtti. "Kayıp İlanı İntikam"da çocuk istismarı gibi hassas bir konunun işlendiğine dikkat çekti. Okurlardan gelen olumlu tepkilerin kendisini duygulandırdığını ifade eden Öner, "Kayıp İlanı, onlarda güzel intiba bırakınca, 'Kayıp İlanı İntikam' romanını yazmak bana farz olmuştu" dedi.

KİTABIN KONUSU

Roman, Selim ile Nazlı'nın evliliklerini sonlandırdıktan sonra girdikleri zorlu süreci ele alıyor. Kızları Feraye Nazlı, saplantılı bir şekilde seven Ersin tarafından kaçırılacaktır. Ersin, Nazlı ile mutlu bir gelecek hayali kurarken Feraye’yi ortadan kaldırmak için çeşitli planlar yapacaktır. İllegal suç örgütleriyle bağlantılı olan Ersin, Komiser Ali Yuva ve ekibi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilecektir. Yıllar sonra tahliye olduktan sonra intikam planıyla ailenin karşısına çıkacaktır.

"Kayıp İlanı" okurlarını "Kayıp İlanı İntikam" romanında büyük sürprizler bekliyor. Siper Polisleri ve Terörle Mücadele Polisleri, şehirde kaçırılan çocukları kurtarmak için büyük operasyonlara girişecekler. Roman, okuyucuları Ersin ve Feraye’nin akıbetiyle meşgul edecek ve çok kısa sürede raflardaki yerini alacaktır.