ÖZEL HABER

POYRAZ KÖYÜ MUHTARI FAHRİ BULUT: “YILLARDIR SU SORUNUYLA BOĞUŞUYORUZ, ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Dört bir yanı su ile çevrili olan Elazığ’ın susuz köyü Poyraz’da hane sayısı 600’den 410’a düştü. köydeki ölüleri bile taşınan su ile yıkamak zorunda kaldıklarını belirtiyorlar. Muhtar Fahri BULUT, yaşadıkları sıkıntıları ve beklentilerini Gazeteniz TURAN’a anlattı…

Elazığ kent merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan Poyraz Köyü, yıllardır susuzlukla mücadele ediyor. Poyraz Köyü’nde ikamet eden vatandaşlar, çözüm amacıyla ilgili ve yetkili mercilere defalarca başvurdukları halde bir sonuca ulaşamadıklarını ifade ediyor. Hatta köydeki ölüleri bile taşınan su ile yıkamak zorunda kaldıklarını belirtiyorlar. Muhtar Fahri Bulut, yaşadıkları sıkıntıları ve beklentilerini Gazeteniz TURAN’a anlattı…

POYRAZ KÖYÜ MUHTARI FAHRİ BULUT: “YILLARDIR SU SORUNUYLA BOĞUŞUYORUZ, ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Elazığ’ın Poyraz köyü, uzun süredir devam eden su sıkıntısı nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşıyor. Köydeki hane sayısı, susuzluk ve diğer olumsuz koşullar nedeniyle 600’den 410’a düştü. Poyraz Köyü Muhtarı Fahri Bulut, su sorununu çözmek için birçok kez yetkililerle görüştüklerini, ancak bugüne kadar bir gelişme sağlanamadığını belirtti. Bulut, köydeki yaşamın neredeyse durma noktasına geldiğini ve köylülerin artık çaresiz kaldığını söyledi.

‘’SONDAJ VURULACAK YER YOK, PROJELER SONUÇSUZ KALDI’’

Muhtar Fahri Bulut, köyde sondaj vurulacak uygun bir yer bulunamadığını ve bu nedenle yeraltı su kaynaklarına ulaşamadıklarını ifade etti. Kuzova Sulama Projesi’ne dahil olduklarını, ancak bu projeden su alamadıklarını belirten Bulut, “Yaklaşık 20 yıl önce Kepektaş göleti yapıldıktan sonra köyümüzde tamamen su bitti. Şu anda köyümüz kaderine terk edilmiş durumda” dedi.

TANKERLE SU TAŞINIYOR, HAYVANCILIK VE TARIM DURMA NOKTASINDA

Bulut, köyün su ihtiyacını karşılamak için tankerlerle Cip Barajı’ndan su taşımaya çalıştıklarını, ancak bunun geçici bir çözüm olduğunu belirtti. "Ölülerimizi bile taşıma suyla yıkıyoruz. Köylülerimiz hayvanlarını besleyemez hale geldi, tarımsal faaliyetler durma noktasına geldi. Su yetersizliği yüzünden köyde her gün tartışmalar yaşanıyor" dedi.

CAMİDE ABDEST ALINAMIYOR, İBADETLER AKSADI

Köydeki su sıkıntısının dini ibadetleri de etkilediğini vurgulayan Muhtar Bulut, “Köyümüzde camide abdest alınamıyor. Bu durum, ibadetlerin aksamasına neden oluyor. Susuzluk sadece günlük hayatı değil, manevi hayatımızı da etkiliyor” diye konuştu.

CİMER’E BAŞVURDULAR, ANCAK ÇÖZÜM GELMEDİ

Muhtar Bulut, su sorununu çözmek için defalarca yetkililere başvurduklarını ve CİMER’e yazdıklarını ifade ederek, “Yaklaşık 10 senedir muhtarım ve bu süreçte köyümüzdeki su sorunu çözülmedi. Elazığ İl Özel İdaresi köyümüzde sondaj vuracak yer bulamıyor. Diğer köylerden de su almamıza izin verilmiyor” dedi.

SONDAJ ÇALIŞMALARINDAN DA SONUÇ ALINAMADI

Geçtiğimiz günlerde köyde 200 metre derinlikte bir sondaj çalışması yapıldığını, ancak bu çalışmadan da su çıkmadığını belirten Bulut, “Her sene içme suyu programına alınıyoruz ama sondaj yapacak uygun bir yer bulamıyoruz. Bize sondaj vurulacak yer gösterilsin, biz sorunumuzu kendimiz çözelim” diyerek yetkililere çağrıda bulundu…