ÖZEL HABER

‘’MUHTAR KÖYÜN CAMİSİNİ BENİM ÜZERİME GÖSTERDİ’’

Elazığ’ın Baskil İlçesine bağlı Sarıtaş köyünde muhtar tarafından birçok usulsüzlük yapıldığını iddia eden Mehmet Yurul, “Köy muhtarı, Sekmen mezrasında bulunan hasarlı camiyi benim üzerime ‘mal sahibi’ göstererek, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde evrak düzenledi. Resmi evrak elimdedir. Bu belgeden ötürü hasarlı cami yıkılmamıştır. Bana da bu evrağı imzalatmak istemiştir ama ben imzalamadım” dedi…

Elazığ’ın Baskil ilçesine bağlı Sarıtaş köyünde yaşanan iddialar dikkat çekiyor. Mehmet Yurul, kardeşi ve köy muhtarı olan şahsın, Sekmen mezrasındaki camiyi kendisini ‘mal sahibi’ olarak göstererek resmi işlemler yaptığını öne sürdü. Yurul, iddialarına destek olarak video ve resmi belgeleri Gazeteniz TURAN’a sundu. Ayrıca, köyün camisi ve lojmanının harabe durumda olduğunu, yıkılmasını önlemek için üç direkle koruma altına alındığını ifade etti.

‘’İBADETHANE ‘AMBAR’ OLARAK KULLANILIYOR!’’

Yurul, cami ve lojmanın Çevre Şehircilik elemanları tarafından incelendiğini, caminin hafif hasarlı, Sekmen mezrasındaki caminin ise ağır hasarlı olduğunu aktardı.

Muhtarın Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nde belge düzenleyerek Sekmen Mezra Camisi’nin yıkılmaması için bir belgeyi kendisine imzalatmaya çalıştığını ancak belgeyi imzalamadığını hatta Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Ayrıca, caminin amacı dışında ambar olarak kullanıldığı belirten Yurul, "İçerisi malzemelerle dolu ve halen ambar olarak kullanılıyor." Dedi.

‘’MUHTAR OKULU YIKTIRIP MALZEMELERE EL KOYMUŞTUR’’

2020 depreminde ağır hasar gören Sekmen mezrasındaki ilköğretim okulu ve lojmanının yıkılması için dönemin kaymakamı Mehmet Sami Yılmaz’ın İlçe Milli Eğitim’e bu konuda müdahale etmesi gerektiğini belirttiğini söyleyen Mehmet Yurul, muhtarın okulu yıktırarak malzemelere el koyduğunu öne sürdü. Savcılığa başvurması üzerine, malzemelerin Özel İdare’nin deposunda bulunduğunun ifade edildiğini belirtti.

YURUL’DAN YETKİLİLERE ÇAĞRI…

Mehmet Yurul, geçtiğimiz günlerde yaşananlarla ilgili Elazığ Valiliği’ne müracaata bulunduğunu ve bu olayların soruşturulması gerektiğini talep ettiğini, Kaymakamlık’tan ise ‘sübuta ermemiştir’ yanıtının geldiğini belirtti.

Son olarak, yaşanan bu olayların derhal araştırılması ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Yurul, “Bu meseleler halkın güvenini sarsıyor. Yetkililerin bu durumu ciddiyetle ele almasını talep ediyorum.” Dedi.