Özellikle Fen ve Sosyal Bilimler Liselerine öğretmen atamalarında sadece “kıdem” ölçütünün liyakat göstergesi olmadığı belirtildi.  
 ‘’Geleceğimizi; en yetenekli öğrencilerini zorlu sınavlarla en üst dilimden alan Bilim Sanat Merkezleri, Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinin yetiştirdikleri belirleyecektir’’ diyen MEB Yurtdışı Eğitim Müşaviri Elazığ İl Milli Eğitim eski müdürlerinden Dr. NİHAT BÜYÜKBAŞ, şunları söyledi: ‘’Sanayi Devrimi ve sonrasındaki Thomas Edison gibi bir çok mucidin yüksek eğitim almadığını biliyoruz.

Gtyy0

BAKIMSIZ SİSTEMLER İSRAFA YOL AÇIYOR BAKIMSIZ SİSTEMLER İSRAFA YOL AÇIYOR

Ancak onların buluşları modern teknolojiden çok daha basitti. Günümüzde teknolojik değişim hem mucit hem çalışan için üst düzey kaliteli eğitim altyapısı gerektirir. Geleceğimizi; en yetenekli öğrencilerini zorlu sınavlarla en üst dilimden alan Bilim Sanat Merkezleri, Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinin yetiştirdikleri belirleyecektir. 1950’de Mardin Lisesi açılmasaydı bugün Aziz SANCAR yetişmeyecekti. Günümüzde Anadolu’nun her yerinde, her yeteneğe uygun eğitime erişim imkanı ile “herkes bilim/sanat adamı olamaz ancak her yerde bilim adamı çıkabilir” gerçeğinden hareketle ve kaliteli eğitim ile bu kurumlarımızla onlarca Aziz Sancarları keşfetme/yetiştirmek mümkündür. Öğrencilerini seçerek aldığımız bu kurumların hizmetlisini, öğretmenini, yöneticisini de seçerek almalıyız. Bu okulların kültürüyle, çalışanlarıyla, yönetsel yapısıyla seçkin öğrencilerini geleceğe “liyakatle” taşıma ortamı oluşturmak hayati meselemizdir. Özellikle Fen ve Sosyal Bilimler Liselerine öğretmen atamalarında sadece “kıdem” ölçütü liyakat göstergesi değil. 2007 yılında kurduğumuz Elazığ Bilsem’in yönetsel yapısıyla kültürü ile bölgesindeki tüm bilimsel faaliyetlere katkıları takdire şayan.’’

Editör: İzzet TUMAY