Yaklaşık 2 sezondur kapalı olan ve profesyonel bir şekilde işletilmeyen Hazar Baba Kayak Merkezi’nin kiraya verilmesini Gazeteniz TURAN kamuoyuyla paylaşırken, AK Parti Elazığ Milletvekili Erol KELEŞ Kayak Merkezi’ne 20 yataklı otel yapılacağını müjdeledi!...   

TURAN YAZDI, TMO AÇIKLADI TURAN YAZDI, TMO AÇIKLADI

Gazeteniz TURAN’ın 28 Aralık 2023 Tarihli nüshasında gündeme getirdiği ‘’İŞLETİLMİYOR DEMİŞTİK, KİRAYA VERİLDİ!’’ başlıklı manşet haberi kamuoyunda geniş yer bulurken, yaklaşık 2 sezondur müşteri çekemeyen Hazar Baba Kayak Merkezi’nin yeni sezon da müşterilerine nasıl bir hizmet vereceği merak konusu oldu. TURAN Gazetesi’nin sıklıkla gündeme getirdiği Hazar Baba Dosyası’na ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Erol KELEŞ, Hazar Baba Kayak Merkezi’ne 20 yatak kapasiteli oteli müjdeleyerek duyulurken, tesise turist kafilelerinin gelemeyeceği ortaya çıktı... 

EROL KELEŞ; ‘’20 YATAKLI OTEL YAPILACAK VE 365 GÜN HİZMET SUNULACAK!’’   

SETTRTRS

Gazeteniz TURAN’ın gündeme getirdiği haberin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Erol KELEŞ, Hazarbaba Kayak Merkezi ve Macera Parkı'nın yenilenmesi ve geliştirilmesi için adım atıldığını duyurdu. AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş yaptığı açıklamada; “Yenilenen yatırım planına göre kademeli olarak 3 yıl içerisinde; günlük ziyaretçiler için asgari 350 m2 alanlı bağımsız bir kafeterya ve mutfak, ayrıca kayak takımlarının muhafaza edilip kiralanabileceği günübirlik tesis binası, 20 yatak kapasiteli otel ve alakart restoran binalarının inşa edilerek hizmete açılacağını.” İfadelerini kullandı. 

TANER DURMUŞ; ‘’BU BÖLGEYE EN AZ 200 YATAKLI OTEL GEREKMEKTEDİR!’’  

Hazar Baba Kayak Merkezi’ni 2012-2019 yılları arasında başarıyla işleten Turizm Otel Yöneticileri Derneği Doğu Anadolu Bölge Başkanı Taner DURMUŞ, Hazar Baba Kayak Merkezi’nin yatırım şartıyla kiraya verilmesinin ardından Gazeteniz TURAN’a önemli açıklamalarda bulundu. Kayak Merkezi’ni 2012- 2019 yılları arasında işletirken günlük ortalama 3 bin kişiye hizmet ettiğini belirten Taner DURMUŞ şunları söyledi; ‘’Bizler 2012- 2019 yılları arasında bu tesisi işletmiştik ve o dönem bu bölgeye çok büyük hizmetler etmiştik. 27 kişilik ekibimiz ile müşteri memnuniyetine büyük önemler vermiştik.  

HGJGJGDR

20 kişinin ziyaret ettiği alan biz işlettiğimizde 3 bin kişiye kadar çıkmıştı. Bizler büyük bir tanıtım ve pazarlama ağı oluşturmuştuk. Binalarımızın revizyonu yapılmıştı, birçok dergide ve televizyon kanalında reklamlarımız çıkıyordu ve birçok turizm acentesi ile anlaşmamız vardı. Bizim dönemimizde Elazığ’da ayriyeten Doğa ve Kış Sporları Kulübü kuruldu. Buranın gelişmesi için öncelikle İl Özel İdaresi ve Elazığ Valiliği’nin bir master plan yapması gerekmektedir. Piknik alanları, kafeler, kayak pistleri ve ulaşım ağının tamamıyla iyileşmesi gerekmektedir. Tesisin modernleşmesi ve bu tesislerinin 365 gün aktif duruma geçmesi için spor ve doğa kulüpleriyle anlaşmalar imzalanması gerekmektedir. Son olarak ise bu bölgeyi kiraya vererek değil, tahsis yöntemiyle işlettirmek gerekmektedir.’’ Dedi.  

  HGJGJGDR

‘’TESİS SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE İŞLETİLİRKEN SORUNLAR YAŞANDI VE BÖLGE 4 YIL KAN KAYBETTİ!’’   

Gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamalarda tesisin yaklaşık 4 senedir kan kaybettiğini de belirterek devam eden Taner DURMUŞ ayriyeten 20 yataklı otel kapasitesinin bölge için yetersiz olduğuna dikkat çekti.  Turizm Otel Yöneticileri Derneği Doğu Anadolu Bölge Başkanı Taner DURMUŞ sözlerini şöyle tamamladı; ‘’Bu tesis güzelce işlerken zarar gördü ve bundan ötürü sorunlar oluştu. Bir grubun konaklama oda sayısı ortalaması 20 odadır. 20 oda ise 40 yatak demektir. Bu bölgeye yapılacak 20 yataklı otel ancak 10 odalık bir turist kafilesine hizmet demektir. Buranın aktif olması için 200 yataklı yani 100 odalı bir otel gerekmektedir. Bütün kış turizm merkezlerini incelendiğimiz zaman sahada bir otel değil birçok otelin var olduğunu görebiliriz. Ayriyeten böyle konumların Kültür ve Turizm Bakanlığı sertifikalı işletmeler tarafından işletilmesi gerekmektedir. Ayriyeten kış spor alanlarının kurulması ve ulaşım ağının sapa sağlam olması gerekmektedir. Daha önce 2 defa bu alan ihaleye çıkmıştı ve ihaleye alan firmalardan geri alınmıştı. 2 defa bu bölgenin ihalesi başarısızlıkla sonuçlanmıştı şimdi de bu ihale başarıyla sonuçlanmazsa ne olacak bekleyip göreceğiz. İlin yönetimi ortak akıl ile bu bölgeyi yönetmezse bir başarı olacağını görmüyorum. Bu bölge için önce planlama sonra ise yatırım lazımdı fakat bu da olmadı. Dışarıdan bu bölgeye turist gelecekse eğer Hazar Gölü ve çevresinin hatta tüm Sivrice’nin alt yapı sorununun çözülmesi gerekmektedir.’’ Diye konuştu.   

  

Editör: Haber Merkezi