ÖZEL HABER

‘’KAYAK MERKEZİ 23 YILDIR GELİŞTİRİLEMEDİ!’’

Sivrice Belediye Başkanı GÜNDOĞAN özgün haberlerimizi ilgiyle takip ettiğini söyledi…

Sivrice Belediye Başkanı Turgay GÜNDOĞAN, Gazeteniz TURAN’ın Manşet Haber olarak işlediği Hazarbaba Kayak Merkezi’ne ve işletmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu…

“TURAN’IN ÖZGÜN HABERLERİNİ İLGİYLE TAKİP EDİYORUM”
Hazarbaba Kayak Merkezi ile Macera Parkı ve Zıpline Tesisi’ne yönelik Özel Haberlerimize değinen Sivrice Belediye Başkanı GÜNDOĞAN; “Gazetenizin bu konudaki haberlerini ve özgün haberlerini ilgiyle takip ediyorum. İlin ve bizim de olduğumuz ilçelerimizin sorunlarına ışık tutarak olumlu yönde bir kamuoyu oluşturuyorsunuz. Bu anlamda TURAN Gazetesi’ne teşekkür etmek isterim.” Dedi…

“HAZARBABA KAYAK MERKEZİ HAKKIYLA DEĞERLENDİRİLEMEDİ!” 

Manşet Haberimiz Hazarbaba Kayak Merkezi’ne ilişkin düşüncelerini dile getiren Başkan GÜNDOĞAN, tesisin sadece kayak alanına indirgenmemesini belirterek şunları söyledi; “Hazarbaba Kayak Merkezi benim de sürekli dile getirdiğim gibi hakkıyla değerlendirilemedi maalesef. Şu anda iklim şartları orada kayak için uygun değil elbette. İstenen ölçüde yağışlar oluşmadı. Ama orayı sadece kayağa indirgemek de doğru değil. Orada bir seyir terası yapılmalı. Çünkü manzarası eşsiz bir doğal güzelliğimiz. Büfe gibi işletmelerin de artması gerekiyor. Böylece yazın da değerlendirilebilir alanlarımızdan biri olabilir.”

“ İL ÖZEL İDARESİ’NİN BU ALANLAR İÇİN YENİ BİR PROJESİ VARMIŞ!”
“Sivrice’de İlçemizdeki tesislerin belediyemiz tarafından işletilmesi, bu konu her zaman bizim gündemimizde. Önceki valilerimiz Sayın Çetin Oktay KALDIRIM, Sayın Erkaya YIRIK gibi yeni valimiz Sayın Ömer TORAMAN’a da bu konudaki taleplerimizi ilettik. Kayak Merkezi, Macera Parkı ve alt kısımdaki Akpınar Mesire alanının atıl olmasının kamu anlamında ciddi bir gider oluşturduğu için bu konularda işletmenin belediyemize verilmesi talebimiz oldu. Valimiz bu konudaki hassasiyetini gösterdi. Ancak, İl Özel İdaresi’nin bu alanlar için yeni bir projesi varmış. Yenileştirme, bakım ve onarım çalışmalarıyla birlikte yeni bir tesis yapılması için çalışmalara başlanacağı söylendi. 2 yıldır işlemeyen tesis için yeniden bir çalışma olacakmış. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra talebimizin tekrar gündeme alınacağı belirtildi.”

“BU DOĞAL GÜZELLİKLER, İLÇE TURİZMİ’NE KAZANDIRILSIN İSTİYORUZ!”
“Amacımız Hazarbaba Kayak Merkezi, Macera Park ya da mesirenin belediyeye verilmesi, değil. Amacımız bu tesislerin ilçemize ve halkımıza kazandırılması.” Diye taleplerinin sebebini açıklayan Sivrice Belediye Başkanı Turgay GÜNDOĞAN, TURAN’a yaptığı değerlendirmeyi şu ifâdelerle tamamladı; “Biz bu kadar büyük yatırım yapılan bu doğal güzellikler, ilçe turizmine kazandırılsın istiyoruz. İşletebiliyorsa İl Özel İdare veya Köylere Hizmet Götürme Birimi yapsın. Ya da ciddi yatırımcılara devredilsin. Ciddi yatırımcılardan kastım, o alanlarda tesisler yapabilecek ve o tesislerin işletmesinde gerekli potansiyeli sağlayabilecek yatırımcılardır.”

“23 YILDIR FAALİYETTE AMA, MAALESEF GELİŞTİRİLEMEDİ?”

“Hazarbaba Kayak Merkezi yaklaşık 23 yıldır faaliyette. Ancak 15 yıldır özel sektör işletmesinde. Maalesef geliştirilemedi, herhangi bir iyileştirilme yapılmadı. Orası barınma, konaklama, yeme içme ve eğlenme taleplerini karşılayacak bir hale getirilmelidir. Biz belediye olarak bunları yapabilecek projeler geliştirmek istiyoruz. Turizm ve istihdama katkısının arttırılmasını istiyoruz. Özel iştirakler işbirliği ile belediye bu konuda daha hızlı ve verimli adımlar atabilecek durumdadır.”               

Sivrice’de alanları kullanma problemi var. Bölgenin ve ilin bir değeri olarak Sivrice’nin mevcut nüfusu 3 bin 500’lerde. Ama burayı turizme tam manasıyla kazandırdığımız zaman hem ilimiz, hem de ilçemiz ekonomisine ciddi katkıları olacaktır.”