ÖZEL HABER

GÜNEYKENT’İN OTOBÜS ÇİLESİ

Güneykent Mahallesi'nde, uzun süredir devam eden toplu taşıma sorunları bir türlü çözüme kavuşamıyor. Yetersiz otobüs seferleri nedeniyle mahalle sakinleri uzun süredir mağdur durumda ve yetkililerden kalıcı bir çözüm bekliyor...

Elazığ’ın yeni yerleşim yerlerinden biri olan Güneykent Mahallesi'nde, uzun süredir devam eden toplu taşıma sorunları bir türlü çözüme kavuşamıyor. Yetersiz otobüs seferleri nedeniyle mahalle sakinleri uzun süredir mağdur durumda ve yetkililerden kalıcı bir çözüm bekliyor.

Gazeteniz TURAN’a konuşan mahalle sakinleri, Güneykent Mahallesi’nde hizmet veren otobüslerin kapasite olarak yetersiz olduğunu dile getirirken, özellikle akşam saatlerinde, 17:00 ile 18:00 arası, otobüslerin duraklara yanaşmasına rağmen yolcu almadığını belirtiyorlar. Özellikle Elysium ve Park 23 Alışveriş Merkezi önünde yoğun bir yolcu trafiği oluştuğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu duruma tepki gösteriyor.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ: OTOBÜS SEFERLERİ HER 15 DAKİKADA BİR OLMALI!

Mahalle sakinleri, “Otobüs seferleri en az 15 dakikada bir olmalı. Şu anda okullar açılmadan bile büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Seferler 20 dakikada bir yapılmasına rağmen tam bir kargaşa hâkim. Okullar açıldığında bu sorun daha da içinden çıkılmaz bir hâl alacak. Örnek olarak Malatya Belediyesi, geçtiğimiz günlerde 10 yeni otobüs aldı. Bazı belediyeler ise Malatya’ya otobüs bağışladı. Malatya Belediyesi, 20 yeni otobüsü törenle tanıttı” diyerek, Elazığ’da da benzer adımlar atılmasını talep ediyor.