Elazığlı Ünlü Yazar Naşide Gökbudak’tan yeni bir eser…

Yazar Gökbudak, “Bir Mucizedir Yaşamak” adlı romanında 1970’li yılların başında Almanya’dan Türkiye’ye dönüş yapan bir ailenin yaşam hikayesini anlatıyor.

Genelde aşk romanları yazan ve kendi ailesini anlatan romanlarıyla tanınan Elazığlı Yazar Naşide Gökbudak, son romanında iki farklı kültür arasında yaşanan çatışmayı ve Almanya’dan Türkiye’ye dönüş yapan bir aileyi dile getiriyor. 

“Bir Mucizedir Yaşamak” adlı eser; Ekonomik krizlerin hâkim olduğu, sıkıntıların yaşandığı bir zaman olan 1970'li yılların başında, Almanya'dan Türkiye'ye dönüş yapan Hidayet Hanım ve çocukları, Üsküdar’da bir köşke taşınıp Füruzan Hanım ve ailesine komşu olur. Hidayet Hanım'ın Alman eşi Hans'ın Hitler hayranı geçmişi, oğlunu kaçırması ve bu trajik olayın ardında bıraktığı izler, sadece aile bağlarını değil, aynı zamanda iki farklı kültür arasındaki çatışmayı da gözler önüne serer.

Hidayet Hanım’ın yaşadıklarından sonra içine düştüğü sıkıntılı durum, bir süre sonra ev sahibi Cezmi Bey'in rahatsızlığından ötürü onların yanına taşınmasıyla tamamen değişir. Bu olay, aile üyelerinin hayatlarında da yeni bir başlangıca işaret eder.

Füruzan Hanım ve ailesi, dostluklarının gücüyle Hidayet Hanım'a destek olurken çocuklar arasında başlayan arkadaşlıklar, zamanla karmaşık bir duruma dönüşür. Türkiye'nin 1970'lerden 2000’lere uzanan dönemine tanıklık eden bu iki aile; siyasi değişimler, toplumsal dönüşümler ve bireysel sınavlarla dolu bir serüvenin içine sürüklenir.

Son romanı hakkında bilgi veren Yazar Naşide Gökbudak, “Bir Mucizedir Yaşamak sadece şanssız bir ailenin ve çevresinin gerçek hikâyesini değil, aynı zamanda bir ülkenin geçmişiyle yüzleşme ve geleceğe doğru ilerleme çabasını içeren bir yolculuğu anlatıyor.” dedi. 

Yazar bu romanında, geniş bir zaman dilimi içerisinde çocukların büyüme süreçlerini, seçimlerini ve yaşadıkları dönemin izlerini sürerken tarihe geçmiş aşkları, iç sızlatan derin acıları ve insan olmanın zorluklarına dair derin sorgulamaları da okura aktarıyor.

Naşide Gökbudak kimdir?

ELAZIĞ İÇİN KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI ELAZIĞ İÇİN KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

23 Eylül 1937’de Elâzığ'ın Akçakiraz (eski adıyla Perçenç ) köyünde doğdu. İlkokul orta ve liseyi Elâzığ'da okudu. Ankara Hukuk Fakültesi’ne başladı. Bir yandan da Türk Hava Yolları’na işe girdi. Hava Yolları Genel Müdürlüğü İstanbul'a nakledildi. Bu arada evlendi ve arka arkaya iki kızı oldu. Bu şartlarda fakülteyi bitiremedi. Bir müddet sonra işinden de ayrılmak zorunda kaldı.

Çocuklarını bizzat büyütmek istemiştir. On yıla yakın bir zaman evde özel ders verdi. İki kızı o zaman çok revaçta olan Boğaziçi İşletme Bölümü’nü bitirdi. 65 yaşında yazmaya başladı. Eşi Yalçın Gökbudak'ı 2006 yılında kaybetti. 2017 Şubat’ına kadar İstanbul'da yaşadı. Şu anda kızlarına yakın olmak için Ankara'da ikâmet ediyor. 

Elazığ Belediyesi tarafından 20’den fazla yazdığı kitapla bilinen Yazar Naşide Gökbudak’ın ismi, 2018 yılında kentte bulunan bir parka verilmişti.

Editör: İzzet TUMAY