Eğitimci Ali Canpolat’ın bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, merhum Mehmet Topal’ın oğlu Kayahan Topal bir konuşma yaptı. Kayahan Topal, babasının ömrünün 70 yılını Elazığ’da geçirdiğini ve başka bir şehirde yaşamayı düşünmediğini belirterek, "Babam, bu şehirde güzel işlere imza attı ve bu yıl 9.’su düzenlenen etkinliğe adının verilmesi de bunun bir göstergesi. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da babamın bir hayali olan basın müzesini hayata geçirdi ve geçtiğimiz yıl müzeye Mehmet Topal Basın Müzesi adını verdi. Babamız güzel işler yapmış ki bugün onun anısına bu etkinlik düzenleniyor" dedi.

Yiğinki̇ Şeri̇foğullariElazığ’ın kadim bir şehir olduğuna dikkat çeken Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Yığınki, Kesrik, Sürsürü ve Seko mahalleleri kadim mahallelerimiz arasında yer alıyor. Bu mahallelerde mahalle kültürü ve komşuluk ilişkileri yaşatılıyor, dostluklar sürdürülüyor. Bu festivallerin düzenlenmesinde mahalle kültürlerinin büyük katkısı var. Mahalle kültürü ve komşuluk ilişkilerinin bozulmaması konusunda hepimize görevler düşüyor ve bu görevleri fazlasıyla yerine getirmeliyiz" diye konuştu.

Işikver Yiğinki̇

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ise çimento fabrikasının mahalleye olumsuz etkilerini vurguladı: "Bu fabrika uzun yıllardır insan sağlığını tehlikeye atıyor. Ne yazık ki bulunduğu mahalleye çok az fayda sağladığını görüyoruz. Bu fabrika kalkana kadar mücadelemiz devam edecek. İsrail Gazze’de nasıl bir insanlık dramı yaşatıyorsa, burada da toplum sağlığını tehdit eden bir dram var. Fabrika sahipleri, fabrikanın kaldırılması için gereken maliyetin karşılanması gerektiğini söylüyor. Hepinizin huzurunda destek bekliyorum. Fabrikanın kalkması için gereken maliyeti üstlenmeliyiz. Fabrika ya önlem almalı ya da şehrin dışına taşınmalı. Hemşehrilerimizin zehirlenmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Gwumrl4Wiaaqwscerol Kelei̇

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, mahallelerde düzenlenen bu tür organizasyonların birlik ve beraberlik açısından son derece önemli olduğunu belirtti: "Son yıllarda yaşadığımız sıkıntılı süreçte bu tür organizasyonlar çok kıymetli. Birlik ve beraberliğimizi bozmadığımız sürece her şeyin üstesinden gelebiliriz" dedi.

V A L İ Y I P I N K İ

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ise, "Mahallelerimizde birlik ve beraberliğin devam etmesi çok önemli. Harput’tan sonraki en eski yerleşim merkezlerinden biri olan bu mahallemizde birlik, beraberlik ve dayanışmanın sürüyor olması son derece güzel. Bu etkinlikte emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" diye konuştu.

433222222222222222222222222222222222223423423

Konuşmaların ardından, etkinlikte emeği geçenlere plaket takdim edildi. Bu kapsamda, Turan Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Turan da Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan plaket aldı. Murat Turan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu yıl, merhum basın emekçisi Mehmet Topal adına düzenlenen Elazığ 9. Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek Günü törenlerine katılarak, komite tarafından Turan Gazetesi’ne verilen plaketi Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’ndan aldık. Bu anlamlı organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eder, Turan Gazetesi olarak hem Yığınkililerin hem de Elazığlı hemşehrilerimizin sesi olmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtirim."

Etkinlik, Emrah Güllü ve Ali Aktaş’ın verdiği konserlerle sona erdi... 

Editör: Haber Merkezi