TURAN Gazetesi 4 Temmuz 2022 tarihli nüshasında ‘’MEGSAŞ’TA 200 GR EKMEK 3.00 TL!’’ ve 25 Temmuz 2023 ‘’ELAZIĞ’A HALK EKMEK NE ZAMAN?’’ başlığıyla yayınladığı haberde yaklaşık 15 yıl öncesine kadar Elazığ’da Halk Ekmek Fabrikası’na sahip olunduğu ve 2021 yılında tekrar açılacağı söylenen fabrikanın hala açılmadığı dile getirilmişti. 

Konuyla ilgili bugün Elazığ Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI’ndan bir açıklama geldi, ŞERİFOĞULLARI, sosyal medya hesabından, ‘’ Hemşehrilerimizin günlük ekmek ihtiyacını kaliteli ve ekonomik bir şekilde karşılamak için Halk Ekmek Fabrikamızı kuruyoruz. Başkan Yardımcılarımız ve birim müdürlerimizle birlikte, yapım çalışmalarına başlayacağımız Halk Ekmek Üretim Fabrikamızın bulunacağı alanda incelemelerde bulunduk’’ ifadelerinin yer aldığı bir paylaşımda bulundu. 

Ekran Görüntüsü 2024 06 27 134756

31 Mart seçim öncesi Halk Ekmek Fabrikası adayların projeleri arasında yer alıyordu. Proje, AK Parti Adayı Şahin ŞERİFOĞULLARI’nın da projeleri arasındaydı. 

1984 yılında Elazığ’da belediye tarafından kurulan Halk Ekmek Fabrikası, yaklaşık 15 yıl önce çeşitli sebeplerle kapanmış, Elazığ’da dar gelirli vatandaşlar buna tepki göstermişti. 1980’li yıllarda Anavatan Partili Elazığ Belediye Başkanı Mustafa TEMİZER döneminde kurulan ancak çeşitli gerekçelerle yaklaşık 15 yıl önce kapısına kilit vurularak kapatılan Elazığ Halk Ekmek Fabrikasının yeniden açılması ve kentin hizmetine sunulması beklenirken 31 Mart yerel seçimleri öncesi seçim vaatleri arasında yer aldı. 
Fabrikanın tekrar açılması Elazığ kamuoyunun uzun yıllardır beklentileri arasında yer alırken 31 Mart Yerel Seçim öncesi, adayların vaatleri arasında yer alıyor. 
 
2021’DE YENİDEN AÇILACAKTI, LAFTA KALDI! 
 
1980’li yıllarda Anavatan Partili Elazığ Belediye Başkanı Mustafa TEMİZER döneminde kurulan ancak çeşitli gerekçelerle 2010’lu yıllarda kapısına kilit vurularak kapatılan Elazığ Halk Ekmek Fabrikasının yeniden açılması ve kentin hizmetine sunulması bekleniyor. 
2021 Yılı’nın Aralık ayında yapılan Elazığ Belediye Meclisi toplantılarında Elazığ’da Halk Ekmek Fabrikası kurulması için ilk adım atılarak meclise teklif verilmiş, Elazığ’da ekmek fabrikası kurma teklifi Hukuk komisyonuna havale edilmişti. Ocak ayı Elazığ Belediye Meclis Toplantısında Elazığ’a Halk Ekmek Fabrikası’nın kurulması kabul edilmişti ama bir türlü kurulmadı. 

Editör: İzzet TUMAY