Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da okulların açılmasına kısa bir süre kala velilerin okul alışverişi telaşına düşmesi, yerel esnafa umut ışığı oldu. Bu bağlamda, yurttaşların alışverişlerini yerel esnaftan yapmalarının önemi vurgulandı…

‘’YEREL ESNAFA SAHİP ÇIKALIM’’

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, yaptığı özel açıklamada, ‘’Malumunuz olduğu üzere okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Dolayısıyla okul ihtiyaçlarının giderilmesi adına velilerimizin de bir tatlı telaşı başlamış oldu. Buradan değerli velilerimize sesleniyorum; birlikte ağladığımız, birlikte güldüğümüz yerel esnafımıza lütfen sahip çıkalım. Okul alışverişlerimizi yerel esnaflarımızdan yaparak ekonomik olarak sıkıntı içinde olan esnaflarımızı bir nebze olsun rahata kavuşturalım.’’ Dedi.

"OKUL ALIŞVERİŞLERİMİZİ YEREL ESNAFTAN YAPALIM"

Başkan Ulaş, Elazığ’daki yerel esnafın ve şehrin kalkınması için alışverişlerin yerel esnaftan yapılmasının önemine dikkat çekerek şunları söyledi: ‘’İyi günümüzde, düğünümüzde ve cenazemizde bizimle olan, bazen evimizin anahtarını veya çocuğumuzu emanet ettiğimiz esnafımıza sahip çıkmalıyız. Yerel esnafımıza destek olmak hepimizin görevidir. Yerel esnafımıza vatandaşlarımızın sahip çıkacağına inancımız tamdır. Bu konuda okul ihtiyaçları ve diğer alışverişlerimizi yerel esnaflardan yaparak duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlimizde ve ülkemizde yerel esnafların karşılaştığı en büyük sorunlardan biri ulusal ve uluslararası işletmelerin küçük esnaf karşısında yüksek rekabet gücüne sahip olmalarıdır. Küçük esnafın ayakta kalması için halkımızın daha fazla yerel esnaftan alışveriş yapması sağlanmalıdır. Küçük esnaftan alışveriş yapmanın ekonomiye katkıları olduğu gibi alışveriş yapana ve yapılan alışverişe de pek çok faydası olacaktır. Elazığ’da birlikte ağladığımız, birlikte güldüğümüz yerel esnafımıza sahip çıkalım. Vatandaşlarımızın duyarlılık göstererek yerel esnafına sahip çıkacağına inancımız tamdır.’’ ifadelerini kullandı.

Editör: İzzet TUMAY