Elazığ’ın başarılı futbol adamı Cihan Erdim ve Mehmet Aslan, abluka altındaki Gazze’de yaşanan insanlık dramını ve sivillerin yaşadığı zorlukları TURAN Gazetesi aracılığıyla tüm dünyaya duyurdu. 374 gündür abluka altında bulunan Gazze’de, siviller hayatta kalmak için mücadele ederken, yaşam ve ölüm arasındaki ince çizgide yürümek zorunda kalıyorlar. Cihan Erdim ve Mehmet Aslan , Gazze’deki trajediyi gözler önüne sererken, yardımların bu coğrafyada hayati önem taşıdığını vurguladı.
Gz (1)GAZZE’DEKİ TRAJEDİ: KATLEDİLEN SİVİL SAYISI 42 BİN’E YAKLAŞTI… 

374 gündür süren abluka nedeniyle binlerce sivil yakınlarını kaybederken, İsrail’in saldırılarında ölen Gazzelilerin sayısının 42 bine yaklaştığı ifade ediliyor. Cihan Erdim, Gazze’de yaşanan soykırımı incelemek ve yardımları ulaştırmak amacıyla bölgede bulunduğunu belirtti. Erdim, şunları söyledi: “Biz, Elazığ ve Türkiye’den gelen yardımları Mısır’ın Giza bölgesine getirilen Gazzeli kardeşlerimize ulaştırıyorduk. Mehmet Aslan hocamla beraber yola çıktık ve buraya geldik. Mısır’ın Giza bölgesi ve Refah sınır kapısına yakın olan İsmailiye bölgesinde temaslarda bulunduk. Burada birçok aile köhne yerlerde yaşıyor, pek çoğu ise şehit vermiş ve çocuklar yetim kalmış durumda.”

Gz (3)
‘’YARDIMLAR UMUT OLUYOR’’
Gazze’deki insani krizle ilgili detaylara da değinen Erdim, yardımların büyük bir kısmını bizzat teslim ettiklerini söyledi. Yaklaşık 120 aileye maddi yardımın yanı sıra çocuklara oyuncaklar dağıtıldığını ifade eden Erdim, kış aylarının yaklaşmasıyla yardımların daha da önem kazandığını belirtti. Özellikle Gazze’ye un ve su tankları gönderildiğini söyleyen Erdim, yardımların Gazze içindeki kamplara da ulaştırıldığını belirtti.
“Mısır, Refah sınır kapısını İsrail’in baskısı nedeniyle kapatmış durumda. Ancak bizler kontrollü şekilde hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 tona yakın un desteğinde bulunduk ve Gazze’deki kamplara yemek ve su tankları gönderiyoruz. Ancak Gazze’nin durumu içler acısı; insanlar gizlice kalıyor ve sürekli bombardıman altında. Sivil halkın içinde bulunduğu bu zor şartlar, her gün daha da kötüye gidiyor.”
1-168‘’HER GÜN YENİ BİR SALDIRI…’’ 

Gazze’de bombalamaların artık sıradan hale geldiğini belirten Cihan Erdim, her gün onlarca sivilin İsrail tarafından katledildiğini ve bu olayların basına bile yansımadığını dile getirdi. Yardımların bölge halkı için umut olduğunu ve Türkiye’den gelen yardımların Gazze’deki sıkıntıları bir nebze de olsa azalttığını vurguladı.
“Ülkemizden yapılan yardımlar, buradaki kardeşlerimiz için adeta bir umut ışığı oluyor. Buradaki acıyı dindirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Dayr Belah, Kuzey Gazze, Zaqaide ve Yarmuk gibi bölgelerde her gün yüzlerce kişiye dağıtım yapıyoruz. Ancak Gazze’deki bu saldırılar ve katliamlar durdurulmadıkça, yardımlar da yeterli olmuyor.”
Gz (4)DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR… 

Cihan Erdim, kendilerine yardım eden ve destek veren herkese teşekkür etti. Gazze’nin hemen hemen her bölgesiyle irtibatta olduklarını ve yardımların devam etmesi için el birliğiyle çalıştıklarını belirten Erdim, sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “Bizlere katkılarından dolayı, Selçuk Urul, Ömer Bozduman, Halef Kaya, Rahman Kızılkaya, Hasan Murat Öz, Sabahattin Kaya, Mustafa Feyzi Koç, Abdülmuttalip Kocakaplan, Cengiz Borkurt, Murat Dağoğlu, Bünyamin Ateş, Gökhan Koyunoğlu, Abdurrahim Gedik, Cihan Cihangir, Mustafa Daş, Oktay Arık, Mehmet Yamanoğlu, Mahmut Boyraz, Burak Çimen, Murat Bıçak, İlhan Tekeoğlu, Tuncay Köm, Ercan Gür, Oktay Bektaş, Uğur Köseali, Yusuf Yaman, Hacı Balalan, Ayetullah Kalkan, Ercan Çimen, Cengiz Bozkurt, Ümit Ergün, Balakgazi Hukuk Bürosu çalışanları, Serkan Çayır, yurtdışındaki destekçilerimize hatta destek olan tüm dostlarımıza, kardeşlerimize teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun.”
Bu zorlu süreçte Gazze halkına destek olmak için gösterilen çabalar, bölgedeki kriz ortamında önemli bir nefes kaynağı olmaya devam ediyor.

Editör: İzzet TUMAY