ÖZEL HABER

ELAZIĞ’DA ‘HALK LOKANTALARI’ NEDEN AÇILMIYOR?

Halk Lokantaları ekonomik zorluklarla mücadele eden yurttaşlara destek sağlamak amacıyla açılıyor.  Yüksek yemek fiyatları ve ekonomik nedenlerden dolayı Elazığ Belediyesi'nden de bu konuda adım atması bekleniyor. Peki Elazığ'da Halk Lokantaları neden açılmıyor...?

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen "Halk Lokantaları" projesinin Elazığ’da da uygulanması istendi. Elazığ’ın yanı başındaki Batman’da dar gelirli aileler için millet lokantası açılıyor. Ancak, dar gelirli yurttaş sayısı azımsanamayacak kadar fazla bir nüfusa sahip olan Elazığ’da millet lokantası bulunmaması tepkilere yol açıyor. 

Halk lokantaları ekonomik zorluklarla mücadele eden yurttaşlara destek sağlamak amacıyla açılıyor.  Komşu ilimiz Batman Belediyesi kentin en işlek noktalarına iki Halk Lokantası açıyor. Peki Elazığ'da Halk Lokantaları neden açılmıyor? 

Batman'da Halk Lokantaları 30 ve 31 Temmuz tarihlerinde hizmet vermeye başlayacak. Yüksek yemek fiyatları ve ekonomik nedenlerden dolayı Elazığ Belediyesi'nden de bu konuda adım atması bekleniyor.