Elazığ’da, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından yapılan yıkım çalışmaları vatandaşı mağdur ediyor. Ağır hasarlı binaların yıkımı öncesi sulama yapılmadığı için bazen sokaklar bazen de mahalleler tozun ve dumanın içinde kalıyor... 

Hava sıcaklığının giderek artarak, mevsim normallerinin çok üzerinde seyrettiği Elazığ’da, Çevre, Şehircilik ve İl Özel İdaresi’nin yaptığı yıkım çalışmaları vatandaşı iki kez mağdur ediyor. 

Elazığ’da yaşayan vatandaşlar, bir yandan sıcaklıklardan korunmaya çalışırken, diğer yandan da depremden dolayı ağır hasarlı olan binaların yıkımından oluşan toz-topraktan dolayı adeta esaret yaşıyor. 

İÇ SAYFA YIKIM (2)

YIKIM İŞLEMLERİ SIRASINDA YETERLİ SULAMA YAPILMIYOR!  

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Elazığ İl Özel İdaresi’nce, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremden dolayı ağır hasarlı olan binaların yıkım çalışmasının az bir kısmının başladığı Elazığ’da vatandaşlar mağduriyet yaşıyor. Üniversite ve Yeni Mahalle’deki ağır hasarlı olduğu tespit edilen binaların yıkımı sırasında su serpilmemesi nedeniyle binanın çevresindeki tüm evler toz bulutu içinde kaldı. Toz bulutu nedeniyle evlerinin kapı ve pencerelerini kapatmak zorunda kalan vatandaşlar zor durumda kaldı.

İÇ SAYFA YIKIM (3)

Hem sıcaklardan hem de tozdan dolayı iki kere mağduriyet yaşayan vatandaşlar, duruma tepki gösteriyor. Yıkımlar sırasında su kullanılması talebinde bulunan vatandaşlar, “Bugünlerde havalar oldukça sıcak. Yıkım çalışmalarında ortaya çıkan tozdan etkilenmemek için kapı ve pencerelerimizi kapatıyoruz. Kapatmadığımız zaman toz soluyoruz. Kapı ve pencereleri kapatınca bu kez de sıcak havadan daha çok etkileniyoruz. Yani her anlamda büyük mağduriyetler yaşıyoruz. Yıkımı gerçekleştiren firmanın bu konuda dikkat etmesini istiyoruz.” Diye tepki gösterdi. 

Editör: Haber Merkezi