İzzet TUMAY - Elazığ İl Müftülüğü’nün taşınmasıyla ilgili olarak Malatya Yolu üzerinde bulunan Telekom binasını işaret edilmişti, fakat aradan geçen 7 ayda herhangi bir gelişme sağlanamadı.

Deprem nedeniyle hasar gören mevcut hizmet binasından, eski sebze halinin yanında yer alan Beyzade Camii yerleşkesine taşınan Elazığ İl Müftülüğü, hâlâ belirsizlik içinde faaliyet göstermeye devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası orta hasar raporu alan ve halen Beyzade Camii’nin alt kısmında hizmet veren müftülüğün durumu muallak kalmaya devam ediyor. 24 Ocak ve 6 Şubat depremleriyle büyük hasar gören Elazığ İl Müftülüğü’nün eski idari binası boşaltılmıştı. Yeni bir bina yapımına dair kamuoyunda herhangi bir bilgi bulunmamakta.

Müftülük1

AÇIKKAPI’NIN VAADİ HAVADA MI KALDI?

TURAN gazetesi, yaşanan sıkıntıyı gündeme getirip yetkilileri göreve davet ettiğinde, Milletvekili Ejder Açıkkapı, müftülük hizmet binasının Malatya Yolu üzerindeki Telekom binasına taşınacağına dair çalışmaların olduğunu ifade etmişti. Ancak bu açıklamanın üzerinden yaklaşık 7 ay geçmesine rağmen, cami yerleşkesindeki müftülük binasıyla ilgili somut bir adım atılmadı.

İDARİ BİNA CAMİ YERLEŞKESİNDE OLUR MU?

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Elazığ İl Müftülüğü, yapım masraflarının büyük kısmı hayırseverler tarafından karşılanan Beyzade Efendi Camisi yerleşkesinde hizmet vermekte. Deprem nedeniyle yıkılan caminin yerine, hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen Beyzade Efendi Camii, bölgeye hitap eden ve mimarisiyle dikkat çeken bir ibadethane olarak öne çıkıyor.

Camideki iç tefrişat ise İstanbul Zeytinburnu’ndaki Elazığlı hayırsever tekstilciler tarafından yaptırılmıştı. Ancak, müftülük gibi önemli bir kurumun cami yerleşkesinde hizmet vermesi kafalarda soru işaretleri oluşturmakta. Elazığ'da bazıları sadece tabeladan ibaret olan ve hizmet kalitesi tartışılır birçok resmi kurum için yeni idari binalar inşa edilirken, Elazığ İl Müftülüğü’nün cami yerleşkesine mahkûm edilmesi, dikkat çekici bir çelişki olarak kayıtlara geçiyor.

Editör: İzzet TUMAY