ÖZEL HABER

ELAZIĞ İKTİDAR’DAN ‘DAYATMA’ ADAY İSTEMİYOR!

Elazığlı vatandaşlar ithal belediye başkan adayı istemediklerini belirterek, Elazığ’ı ve sorunlarını kendine dert edinecek isimlerin aday listesinde olması gerektiğini vurguladı...

İzzet TUMAY - Halkta karşılığı, Elazığ ile bağı olmayan, kentin sorunlarına hâkim olmayan kişiler iktidarın belediye başkan aday listesinde olmamalı…
Elazığlı vatandaşlar ithal belediye başkan adayı istemediklerini belirterek, Elazığ’ı ve sorunlarını kendine dert edinecek isimlerin aday listesinde olması gerektiğini vurguladı.
Elazığ seçmeni ‘dayatma’ listelerden, halkta karşılığı olmayan isimlerden, sempati duyulmayan, Elazığ ve Elazığlıların derdiyle dertlenmeyen, hizmet sevdalısı olmayan şahısların 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde ‘Aday’ gösterilmesini istemiyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da siyasi partilerden aday adaylığı açıklayan isimlerin saha çalışmaları devam ederken, kamuoyunda kesin aday olacak isimlerin belirlenmesinde parti genel merkezlerinin hassas davranması konusu konuşuluyor.Siyasi partilerin kendi dengeleriyle listeleri oluşturmasının adil bir durum olmadığına dikkat çeken vatandaşlar, ‘’Bu durum seçmene seçme hakkından çok kendi dayatmalarıyla belirledikleri isimler oluyor. Hal böyle olunca seçilen kişilerin halkta bir karşılığı olmuyor.’’ Dediler.
31 Mart 2024 yerel seçimlerinin diğer seçimlerden farklı olması, partilerin dayatma isimlerle seçmenin karşına çıkmaması gerektiğine vurgu yapan yurttaşlar, şöyle konuştu: ‘’Bu seçimde farklı bir durum olur mu bilmiyoruz lakin bizler Elazığ seçmeni olarak dayatma isimlerden, torpilli kişilerden oluşan bir aday listesi istemiyoruz. Halkta karşılığı olmayan, sempati duyulmayan, şehre ve millete katkısı olmayan kişiler aday olarak karşımıza çıkarılmamalıdır. Siyasi partiler artık dayatma aday göstermekten, kontenjan aday göstermekten Elazığlı olup memleketiyle bağı kalmamış, Elazığ’ın sorunlarına hâkim olamayan, sorunların çözümüne yönelik projesi bulunmayan kişilerin aday gösterilmemesi gerekiyor. Zaten Elazığlılar olarak şimdiye kadar istediğimiz isimlerden çok partilerin genel merkezleri tarafından belirlenen isimler bizlere dayatıldı. Artık hiçbir karşılıkları olmayan, dahası milletin artık isimlerini dahi duymak istemedikleri kimseler kesinlikle kenara çekilmeli’’ Diye konuştu.