İzzet TUMAY - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, bazı çocuklar yaşam mücadelesine devam etti. Elazığ’da yapılan çeşitli etkinliklerle çocuklar bayramlarını kutlarken, Gazi Caddesi ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı üzerinde 23 Nisan’ın bayram olduğundan habersiz dilenen çocuklar yürekleri burktu. Aralarında Suriyelilerin de olduğu dilenen, caddelerde mendil satan ve kâğıt toplayan çocuklar dikkat çekti. Bazı çocuklar ise, ellerindeki çorapları satarak para kazanmaya çalıştı…

DİLENDİRİLEN ÇOCUKLAR İÇİN TEDBİR VE DENETİM ŞART! 

Her gün kafe, hastane, caddelerde çocukların dilendirildiğini ifade eden vatandaşlar, “Çocukların sokakta dilendirilmesi ya da çocuklarla birlikte yardım toplamak çocuk istismarı olduğu çok açık. Elazığ’da her geçen gün özellikle yoğunluğun olduğu caddelerin çevresinde çocuklarla para toplayan kişilere rastlamak mümkün.

OKULA GİTMELERİ GEREKEN ÇOCUKLAR DİLENCİ OLUYOR…  

HASARLI BİNA TEHLİKESİ SÜRÜYOR! HASARLI BİNA TEHLİKESİ SÜRÜYOR!

Aynı zamanda trafik ışıklarının bulunduğu noktalarda da çok fazla oluyor. Bu konuda polislere bilgi vermemize rağmen kimse ilgilenmiyor. Zabıta bizim işimiz değil, polis bizim işimiz değil diyor. Bu çocuklara yazık, hayata bu şekilde başlamamaları gerekiyor. Devlet bu konuda bir çalışma yapmalı. Valilikten sokaktaki çocukları kurtarmak için çalışma yapmasını istiyoruz” dedi.

Editör: İzzet TUMAY