İşçilere her anlamda destek olacaklarını ifade eden CHP Heyeti, sorun çözülmezse bu sorunu mecliste tüm ülkeye duyuracaklarını ifade etti.
CHP Heyeti, Eti Krom Maden İletmesi işçilerinin sosyal haklarını iyileştirmek için başlattıkları iş yavaşlatma eylemine destek olmak ve bölgede incelemeler yapmak amacıyla Elazığ'a geldi.


1 Temmuz’da başlayan ve ülke gündemine düşen Eti Krom işçilerinin yanında olduklarını göstermek ve haklarının temini konusunda yapılabilecekleri görmek, araştırmak adına Elazığ’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, iş bırakma eylemi başlatan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

EROL: “BU ŞEHRİ SAHİPSİZ BIRAKMADIK” 
Yoğun bir katılımın olduğu ziyarette açıklamalarda bulunan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol emekçi işçilerin her zaman yanında olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Ben, her zaman sizin dediğiniz gibi Elazığ’ın sesiyim. Hep söylenir ya “Elazığ’ın sahibi yok” diye. İşte bizler bu şehri sahipsiz bırakmadık, bu şehirde yaşayan insanları sahipsiz bırakmadık. Biz Milletin Vekili olarak hep fakir fukaranın yanında yer aldık. Bize oy veren, vermeyen ayrımı yapmadan; nerede susturulan varsa, nerede haksızlığa uğrayan varsa, nerede yaşanan bir adaletsizlik varsa Cumhuriyet Halk Partisi’nin Milletvekili olarak hep onların, haksızlığa uğrayanların yanında yer aldım. Onların sesi olduk ve bugün de sizlerin sesi olmak adına yanınızdayız. Doğal olarak işçi olarak çalıştığınız, emek verdiğiniz, alın teri dökerek çocuklarınızın rızkını kazandığınız işletmeyle ilgili, maaş, ikramiye, sosyal haklarınızla ilgili taleplerinizin olması son derece doğaldır. Bu taleplerinizin gerçekleşmesiyle ilgili hakkınızı aramanız da doğaldır. Bizlere düşen işletme sahipleriyle yöneticileriyle bir araya gelerek karşıtlık üzerinden, haklı-haksız tartışmasına girmeden haklarınızı aramak ve insanca yaşayabileceğiniz bir alana kavuşturmaktır.’’ Diye konuştu. 

‘’BİZE GÖRE HAK EDENİN HAKKINI VERMEK HER ZAMAN YÖNETENE VE PATRONA DÜŞER’’
Eti Krom Holding Sahibi Ali Rıza Bey’in yapmış olduğu konuşmadan son derece rahatsız olduklarını da sözlerine ekleyen Gürsel Erol şöyle devam etti; “Önce işletmenin önünden bir şikayetimi ifade etmek isterim. Şirket ortaklarından Ali Rıza Bey’in yapmış olduğu konuşmadan hepimiz son derece rahatsız olduk.  Bir işletme kâr amaçlı kurulur. Tabi ki yatırım yapar, tabi ki yatırımın karşılığında, hizmetinin karşılığında tabi ki para kazanacak. Burası ticari bir işletme, amacı para kazanmak. Ancak her şeye rağmen önceliği para kazanmak olmayacak. Para da kazanacak işçi haklarına saygı da duyacak, işçisinin emeğini de verecek. Bunu dengeleyeceğiz. Bize göre bir taraf haklı bir taraf haksız değil. Bize göre hak edenin hakkını vermek her zaman yönetene patrona düşer. Bugün burada sizlerle görüşmeler yapacağız zaten konuyu biliyoruz. Bizim bu ziyaretimiz diğer siyasetçilerin gelip “merak etmeyin yanınızdayız” dediği gibi bir ziyaret değil. Genel Başkan’ımızın görevlendirdiği Milletvekillerimizle bu sorunu ne yapıp edip çözeceğiz ve sizi mutlu huzurlu bir şekilde evlerinize göndereceğiz. Çözeceğiz, biz çözüm için buradayız. Ayrıca sizin bu hak arayışınızın, eyleminizin suistimal edilmemesi için buradayız.” Dedi.  


‘’HAKKINIZI SONUNA KADAR  ARAYACAĞIZ”
Son olarak işçilerin sorunlarının çözümsüzlüğü bir krize ve kaosa çevrilirse CHP’nin milletvekilleri olarak sizin hak arayışınızı Elazığ’a değil tüm ülkeye duyuracağız diyen Gürsel Erol sözlerini şu şekilde tamamladı; “Biz hakkınızı arayacağız. Onun için bize güvenin. Önümüzde 2 yol var: Ya sizi işletmeyle görüşüp uzlaştırarak Salı günü genel başkanımız Cumhuriyet Halk Partisi’nin grup toplantısında bu sorunun çözüldüğüne dair genel başkanımızın ağzıyla tüm ülkeye bununla ilgili bir açıklamayla  teşekkür edeceğiz ya da  bu sorunun çözülmesinden kaynaklı bir zorluk ve   dayatmayla karşı karşıya kalırsak, bu işçilerin sorunlarının çözümsüzlüğü bir krize ve kaosa çevrilirse bizler  CHP’nin tüm milletvekilleri sizin hak arayışınızı Elazığ’a değil tüm ülkeye duyuracağız.’’ 

YILMAZ: “İŞÇİLERİN ANAYASAL HAKLARI OLAN SENDİKA HAKLARINI ENGELLEYEMEZSİN” 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz ise yaptığı açıklamada; “Şirketlerin sahipleri ve yöneticileri bir sürü şatafat içinde yaşayabilirler. Ama onlar şirketlerinde çalışan işçilerin haklarını verecekler. Biz bu hakları söke söke alacağız hep birlikte. Diyor ki şirketin ortaklarından biri, fabrikayı kapatırım diyor. Maden senin babanın malı mı? Devletin malı Devletin.  Madeni kapatamazsın. İşçilerin anayasal hakları olan sendika haklarını engelleyemezsin. İşçilerimiz bu haklarını kullanacaklar. Bugün buradayız. Bu sorunun çözülmesi için buradayız. Şimdi işçi temsilciler ile birlikte birbirimizin şahitliğinde, şirketin yöneticileri ile bir görüşme yapacağız.” İfadelerini kullandı. 


‘’HAYAT PAHALILIĞI ALTINDA İŞÇİ, EMEKLİ VE HER KESİMDEN İNSANIMIZ EZİLİYOR’’

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay ise yaptığı açıklamada; “Bu şirketin bu kadar büyümesinde en fazla emek işçi kardeşlerimizindir. Bizim buraya gelme amacımız, yöneticilerin işçilerin haklarını vermesini sağlamaktır. Hem maddi hem manevi sosyal hakların verilmesini sağlamaktır. Hayat pahalılığı altında işçi, emekli ve her kesimden insanımız eziliyor.” İfadelerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi