ÖZEL HABER

BASKİL’DE DEV DOMATES GÖRENLERİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ

Elazığ’ın Baskil ilçesinde kendisine ait hobi tarlasında domates yetiştiren Hazim BULUT isimli yurttaş, yaklaşık 800 gram gelen domatesleri yetiştirirken hayvan gübresi dışında hiçbir kimyasal kullanmadığını söyledi...

İzzet TUMAY - Elazığ’da bir üreticinin kendisine ait tarlada tüketmek amacıyla yetiştirdiği ‘organik’ domates görenleri şaşkınlığa uğratırken, domatesin yaklaşık 800 gram geldiği görüldü. 

Elazığ’ın Baskil ilçesinde kendisine ait hobi tarlasında domates yetiştiren Hazim BULUT isimli yurttaş, domatesleri yetiştirirken hayvan gübresi dışında hiçbir kimyasal kullanmadığını söyledi. 

Yetiştirdiği bir domatesin yaklaşık 750 gram geldiğini belirten BULUT, domateslerin büyüklüğü görenleri hayretler içinde bıraktığını ifade ederek, "Köyümde evde tüketmek amacıyla tarlamızın belirli küçük bir bölümünde her yıl sebze ekiyorum. Sebzelerimize hayvan gübresi dışında herhangi bir kimyasal gübre vermiyorum. Bu yıl yetiştirdiğim organik domateslerin içinde büyüklükleri yaklaşık 1 kiloya eşdeğer olanlar var. Tabi bu büyüklükte domates görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Yerli tohumdan ürettiğim domateslere ilk olarak yanmış hayvan gübresi verdim. Daha sonra zamanında suyunu verip budamasını yaptım ve ortaya bu büyüklükte her biri yaklaşık 800 gram ile 1 kilo gelen domatesler çıktı. Daha önceki yıllarda da aynı tohumdan domates yetiştirirdim fakat bu büyüklükte olmamıştı" dedi.