ÖZEL HABER

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: "SİZLERDEN BİRAZ DAHA SABIR VE DESTEK BEKLİYORUZ"

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehir genelinde devam eden altyapı çalışmalarıyla ilgili kapsamlı bir açıklama yaparak vatandaşlardan biraz daha sabır göstermelerini istedi. Başkan Şerifoğulları, altyapı sorunlarının çözümü konusunda kararlı olduklarını belirterek, "Siyasi geleceğimizi göz ardı edeceğiz, ancak şehrimizin geleceği için bu sorunları kalıcı bir şekilde çözeceğiz" dedi.

ULAŞIM SORUNLARININ FARKINDAYIZ

Başkan Şerifoğulları, altyapı çalışmalarının şehrin günlük yaşamına getirdiği zorlukların farkında olduklarını vurguladı. "Altyapı çalışmaları nedeniyle yolların bozulduğunu ve ulaşımda sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Saha ziyaretlerimde bizzat bu sorunları gözlemliyorum. Ancak, altyapıya yönelik bu kritik yatırımları yapmadan Elazığ'ın geleceğini garanti altına almamız mümkün değil" ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: "ALTYAPI SORUNUNU KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ"

Açıklamalarında altyapı projelerinin önemine değinen Başkan Şerifoğulları, "Göreve geldiğimizde ‘Siyasi ikbalimizi bir kenara bırakacağız ve altyapı sorununu kökten çözeceğiz’ dedik. Bu sorunun çözümüne dair risklerin farkındaydık, ancak Elazığ halkına verdiğimiz sözleri tutmak en büyük önceliğimiz oldu. Bugüne kadar yaklaşık 475 kilometrelik içme suyu hattını yeniledik ve yağmursuyu hattı çalışmalarına hız verdik. Mevcut durumda 60 kilometrelik hattı tamamladık, önümüzdeki iki yıl içinde bu rakama 25 kilometre daha eklemeyi hedefliyoruz. Fakat bu da yeterli değil; şehrimizin en az 30 kilometrelik daha yağmursuyu hattına ihtiyacı var."

VATANDAŞLARDAN SABIR VE ANLAYIŞ TALEBİ

Başkan Şerifoğulları, altyapı çalışmaları nedeniyle günlük yaşamı olumsuz etkileyen durumların farkında olduklarını ifade ederek vatandaşlardan hoşgörü ve sabır talep etti. "Yolların bozulması ve çukurlar nedeniyle sıkıntıya düşen hemşehrilerimiz haklı serzenişlerde bulunuyor. Kendilerinden haklarını helal etmelerini rica ediyoruz. Kendi geleceğimizi düşünseydik, bu zorlu çalışmaları durdurmamız gerekirdi. Ancak şehrimizin geleceği için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz ve çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Sizlerden sadece biraz daha sabır bekliyorum ve her birinize teşekkür ediyorum."