TBMM Genel Kurulu’nda tarihi bir ana tanıklık edildi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirdiği konuşmasında Filistin halkının yaşadığı zulümleri ve mücadeleyi dünya kamuoyuna bir kez daha anlattı. Abbas, konuşmasında, “Gazze bizimdir ve topraklarımızın bölünmesini kabul etmiyoruz. Gazze olmadan bir Filistin devleti olamaz. Halkımız teslim olmayacak,” dedi. Bu sözler, meclis üyeleri tarafından ayakta alkışlandı. 

Abbas, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı Filistin halkının direnişine devam edeceğini belirterek, “Gazze’ye gitmeye karar verdim, bu hayatıma mal olsa bile. Bizim hayatımız bir çocuğun hayatından daha değerli değil,” ifadelerini kullandı. Abbas, ayrıca Türkiye’nin Filistin davasına verdiği destek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türk halkına teşekkür etti. 

Bu anlamlı oturuma katılan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Filistinli halkın yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı. Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Gazi Meclisimiz yine tarihi bir ana şahitlik etti. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın sözleri, yıllardır özgürlüğün hasretini çeken bir milletin yüreğinden kopup gelen bir feryat gibi yükseliyor. Gazi Meclisimiz; eli kanlı soykırımcı canileri değil; Filistinli masum ve mazlum kardeşlerimizi şanlı kürsüsünde ağırlıyor. Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.’’ 

Editör: İzzet TUMAY