İzzet TUMAY - Sektörde yaşanan sıkıntılarla ilgili Gazeteniz TURAN’a içini döken esnaf Hasan Yalçın KARAASLAN, her gün her sektörde satışı yapılan ürünlere zam yapıldığını ve bu zamlar nedeniyle esnafların artık iş yapamaz hale geldiklerini belirtti.

YA-4

Yapılan zamların altında boğulduklarını ifade eden Hasan Yalçın KARAARSLAN şöyle konuştu; ‘’Şu an ki dünya düzeni içerisinde Türkiye bir farklı imtihan vermektedir. Türkiye’de son zamanlarda her sektörün sıkıntı içerisinde olduğunu görmemek mümkün değildir. Geçmişten gelen ve biriken sıkıntıları şu an yaşıyoruz.’’ Dedi. 

  ELAZIĞLI ESNAF_ ‘’FELAKETİ ÖNCEDEN GÖRENLER İKİ KEZ ÜZÜLÜRLER!’’

‘’EKONOMİ ÜRETİMLE DÜZELİR!’’ 

Ülkemizin birçok konuda dışa bağımlı olduğunu ve ekonomimizin üretimle düzeleceğini de sözlerine ekleyen KARAASLAN; ‘’Ülkemizin üretim kapasitesi ve ne üreteceğinin belli olduğunu, tarım ve hayvancılığın ülkemizin üretiminin başyapıtları olduğu halde bitme aşamasına geldiğini ifade eden KARAASLAN, ‘’Fazla derin mevzulara girmeden ben bir esnaf olarak bu ekonomi üretimle düzelir diyebiliyorum, büyüklerimiz devleti idare edenler elbette bunu bilmekteler. Lakin neden hala gerekli adımlar atılmamakta anlamakta güçlük çekiyorum.’’ Şeklinde konuştu.    

  ELAZIĞLI ESNAF_ ‘’FELAKETİ ÖNCEDEN GÖRENLER İKİ KEZ ÜZÜLÜRLER!’’-1

‘’HERGÜN ZAM, İNSANLAR ARTIK ZAMLARDAN BOĞULUYOR!’’ 

Gelen zamlardan dolayı adeta bunalıma girdiklerini ve bir çıkış aradıklarını ifade eden Hasan Yalçın KARAASLAN son olarak şunları söyledi; ‘’Ben su ve içecek sektörü içerisinde olduğum halde bu sıcaklarda ve en temel ihtiyaç olan su dahi ekonomik sıkıntılar yüzünden istenilen potansiyelde satılmamaktadır. Her gün her sektöre gelen zamlar insanları boğuyor, sıkıyor artık insanlar zamlara alışmış durumda. Yalnız bunun sonu ülkemiz ve yöneticilerimiz için iyi görünmemektedir. Bu uyarıyı yıllar öncesinde de yapmıştık fakat o gün kayıtsız kalanlar bugün de aynı şekilde kayıtsız kalacaklar. Lakin hayat şartları her geçen gün daha zorlaşıyor ve bu zamların bir yerde duracağı, son bulacağı görünmüyor Keşke artık bir şeyler için adımlar atılsa. Gerçekten doğalgaz çıkarsak, gerçekten petrol çıksa, çıkan madenlerimizi bizler işlesek ülkemize katma değer vergisi kazandırsak. Esnaf şu an da gerçekten yüksek vergiler, faturalar, kiralar, giderler altında ezilmektedir. Yetkililer bunun için ülkeyi ayakta tutan esnaf için bir adım atmalı, inanın her esnaf şu an can suyu bekliyor devlet tarafından.’’ Diye konuştu.  

Editör: Haber Merkezi