ÖZEL HABER

TÜMAMİRAL YAYCI: İSLAM BİRLİĞİ VE RUSYA ARTIK ‘SESSİZLİĞİNİ’ BOZMALI! 

YAYCI, ''Rusya Federasyonu’na da sesleniyorum; Suriye hava sahasını kontrol ediyorsunuz. Eğer bu soykırıma dur demek ve somut bir şey yapmak istiyorsanız, derhal hava sahasını İsrail uçaklarına kapatınız'' dedi...

TÜRK Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (DEGS) Başkanı Elazığlı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat YAYCI, bugün Teori Dergisi'nin düzenlediği çalıştay da önemli değerlendirmelerde bulundu.  

Doç. Dr. Cihat YAYCI’nın değerlendirmeleri şu şekilde; ‘’Bu iş çocuk bezi ya da gıda yollamakla ya da kınamakla çözülmez. Geçenlerde Kahire'de toplanan zirveyi ise şu şekilde özetliyorum ; “Toplandık, oturduk, konuştuk, dağıldık... Gazze'deki soykırımı durduracak siyasi, askeri ve ekonomik güç maalesef Türkiye'de mevcut değildir. Ancak petrol ve doğal gaz üreticisi Arap Devletlerinde ekonomik yaptırım gücü vardır. Buradan hükümete çağrı yapıyorum; İslam İşbirliği Teşkilatı'nı derhal “Petrol ve doğalgaz üreticisi İslam ülkeleri bu soykırımı durdurmak için Batı'ya petrol ve doğalgaz satışını, onlardan her türlü tüketim malzemesi ithalatı durduklarını ve bu soykırım durana kadar tüm ticari anlaşmaları askıya aldıklarını açıklama” gündemi ile toplantıya çağırınız. 

‘’RUSYA DERHAL HAVA SAHASINI İSRAİL UÇAKLARINA KAPATMALI’’ 

Rusya Federasyonu’na da sesleniyorum; Suriye hava sahasını kontrol ediyorsunuz. Eğer bu soykırıma dur demek ve somut bir şey yapmak istiyorsanız, derhal hava sahasını İsrail uçaklarına kapatınız.  S-300 ve S-400'leri aktive ediniz. Bugüne kadar İsrail uçakları Suriye'ye girip bombalama yaparken şartelleri kapattınız. Bundan sonra şartelleri kapatmayın! İsrail aranızdaki çatışmasızlık protokolünü  Filistin'deki bu soykırım durdurmak için askıya aldığınızı açıklayınız. Bu çatışmayı durduracak ve genişlemesini önleyecek güç Rusya'dır. Somut öneri arıyorsanız işte bunlar. Gerisi dostlar alışverişte görsün…”