Hüseynik Mahallesi’ndeki 200 yıllık mezarlıklar ve tarihi Hüseynik Camii, turizme kazandırılmayı bekliyor. Osmanlıca yazılarla süslü mezar taşları ve asırlık el yazması Kur’an-ı Kerimler, restore edilerek korunması gereken önemli bir mirası oluşturuyor. Mahalle sakinleri, bu tarihi alanların bakımının yapılmasını ve turizme açılmasını talep ediyor.

 -182

Hüseynik (Ulukent) Mahallesi’ndeki Hüseynik Kariyesi Cami avlusunda bulunan 200 yıllık mezarlıklar, gün yüzüne çıkarılmayı bekliyor. Dönemin paşası, kolağası ve aileleriyle kimliği belirlenemeyen toplam 13 mezar taşında Osmanlıca yazılar ve şiirler yer alıyor. Mahalle sakinleri, tarihi miras olarak günümüze kadar gelen bu mezarların restore edilerek turizme kazandırılmasını talep ediyor.

ARPACA: TARİHİ ÖNEME SAHİP, GEREKENİN YAPILMASI LAZIM

Gazetemiz köşe yazarı ve Gedik Yatırım Kıdemli Müdürü Aslan Veysel Arpaca, Cami avlusundaki 200 yıllık mezarların önemine dikkat çekerek, “İki paşa, bir kolağası ve aileleri ile kimliği bilinmeyen iki çocuk mezarlarının bulunduğu alanda, bölge halkı mezarlıkların bakımını üstlenirken, Belediye ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü’nden de gerekenin yapılmasını istiyor” dedi.

Fdz

EL YAZMASI KUR’AN-I KERİMLER, ZİNCİRLERLE KORUNUYOR

Tarihi Hüseynik Camii’nde bulunan asırlık Kur’an-ı Kerimler ise zincirlerle korunuyor. Arpaca, “Yapıldığı dönemden itibaren çalınma riskini önlemek amacıyla, Kur’an-ı Kerim kapaklarına zincir takılarak çekmecelere monte edilip, bu şekilde korunması sağlanıyordu” dedi.

Ayrıca, tarihi camide Hz. Muhammed’in Sakalı Şerifi ve Kabe örtüsünün de bulunduğunu belirten Arpaca, “Kadir gecesinde teravih namazı sonrası ziyarete açılıp tekrar muhafaza ediliyor” diye ekledi.

Editör: İzzet TUMAY