Geçtiğimiz günlerde Elazığ’da birtakım incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, diyaliz hastalarının çağrılarını kulak ardı etti. Sağlık Bakanlığı’na bağlı gizli ekiplerin hastanelerde incelemelerde bulunduğu gündeme gelse de Elazığ’daki diyaliz hastalarının sorunları aylardır çözülmeyi bekliyor…

Gsdhshhh
‘’SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLMEDİ’’ 
Sağlık sisteminde sorunlar günden güne büyümeye devam ederken, 14 Mayıs 2024 tarihli nüshamızda gündeme getirdiğimiz Elazığ’daki Diyaliz hastalarının sorunlarına bir türlü çözüm bulunamıyor. Diyaliz hastası Yetkin EMRE yine Gazeteniz TURAN’a konuşarak, “Bakan geldi, ekipler geldi ama sorunlar çözülmedi. Hastanemizde yine diyaliz doktoru yok” diyerek tepkisini dile getirdi. 

Awdfefggdgd

‘’SORUNLARDAN HERKESİN HABERİ VAR AMA ÇÖZÜM YOK!’’ 

Mevsim itibariyle Keban’da köyde kalmak zorunda olduğunu ve sağlık hizmetlerine erişmekte zorlandığını belirten diyaliz hastası Yetkin EMRE, ‘’Sağlık Bakanı Elazığ’a geldi, protokol karşıladı. Vekillerimiz boy boy fotoğraf paylaştı. Ama hastaların feryadı Bakan’a duyurulmadı. Bakan bey sağlıkta her şey yolunda gidiyor demişti ya bir örnek Fırat Üniversitesi Hastanesi diyaliz merkezinde bize reva görülen tedavi hizmetinde ne sorunlar yaşadığımızı bilseydi çok iyi olurdu. Bize hastanede verilen yemeğin görseydi ne iyi olurdu, bir hastanın yüzlerce kilometre uzaktan tedavi için şehir merkezine gelmesini sağlayacak imkânların yetkililer tarafında nasıl göz ardı edildiğinden haberi olsaydı ne iyi olurdu.’’ Diyerek tepkisini dile getirdi.
 

Editör: İzzet TUMAY