Elazığ yeni bir aile varlığına daha kavuştu. Siyaset ve ekonomi alanında yıllardır süre gelen aile popülerliği devam ediyor. Septioğlu, Yanılmaz ve Öztürk soy ad bağlantılı aile varlığına ŞERİFOĞULLARI Ailesi de eklendi.
Baba Ali Şerifoğulları’nın AKP İl Başkanlığıyla başlayan süreç oğulları ile devam ediyor.
Şahin Şerifoğulları’nın 2. Dönem Belediye Başkanı olmasıyla devam eden süreç Mustafa Şerifoğulları’nın yeni seçilen Elazığspor yönetim kurulunda Başkan Vekili olmasıyla devam ediyor.
Önümüzdeki aylarda AKP İl Başkanlığında yeni bir yönetim oluşması söz konusu. Yeni oluşacak yönetimde ŞERİFOĞULLARI soyadına rastlanması sürpriz olmayacaktır. 

******         ******       ******

Cumhur İttifakının milletvekilleri Ankara’da “MADEN” ilçemizle ilgili bir toplantı gerçekleştirdiler.
Toplantıya Cumhur İttifakının 4 milletvekilinin yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ile ilgili bürokratlar katıldı. Toplantının duyurusunu ve fotoğrafını ise AK Parti Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı yaparken, “Maden ilçemizdeki son gelişmeleri ele aldık. Somut adımları en kısa zamanda hep birlikte atacağız’’ diye açıklamada bulundu. 
Maden konusunu TBMM’ne sıkça taşıyan CHP Milletvekili Gürsel Erol’un devre dışı bırakılması Elazığ’da üzüntüyle karşılandı.

******         ******       ******

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Eti Krom Yıldırım AŞ'ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, çeşitli haklar talep ederek isteklerinin yerine getirilmesi için yönetime süre tanımasının ardından eylem başlattı.
300'ü aşkın işçinin başlatmış oldukları eylem devam ediyor. Eyleme ilk kez Elazığ’daki tüm siyasiler destek veriyor. Başta Vekiller olmak üzere parti başkanları açıklamalarıyla eylemin takipçisi olacaklarını söylediler.
Keşke bu birliktelik Maden İlçesi için de yapılsaydı.

******         ******       ******

GÖKBUDAK’TAN TOPLUMSAL ROMAN GÖKBUDAK’TAN TOPLUMSAL ROMAN

Elazığ’da yeni bir seçim heyecanı daha yaşanacak.
Fırat Üniversitesi’nin de dahil olduğu 16 Üniversitede yapılacak olan Rektör Adayı belirleme seçimi takvimi belirlendi. Yükseköğretim Kurulu geçtiğimiz günlerde Fırat Üniversitesi dahil 16 üniversite için rektör adaylığı başvurularını kabul etmeye başlamıştı. 
İlimizde de yeni bir heyecan yaşanmaya başladı. Adaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. Mevcut Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Göktaş yeniden adaylık başvurusunu yaptı. Öte yandan Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu ve Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özbey de adaylıklarını açıkladılar. Önümüzdeki günlerde bu isimlere yenilerin eklenmesi bekleniliyor.
Sıcak bir Temmuz ayı bizi bekliyor.

******         ******       ******


Yaşamını İstanbul’da sürdüren Emekli Alpay Yavuz Gezer, geçen hafta Fırat Gazetesi’ndeki köşesinde Elazığ Anıları anlatırken kendisine “Sükse Yavuz” denildiğini söylemişti.
Lakaplarıma merakımdan ötürü Yavuz Gezer Ağabeyimize kendisine neden böyle bir lakap takıldığını sordum.
Yavuz Gezer Ağabey, “Giyim tarzım ve futbol oynarken attığım çalımlar sebebiyle. Bileklerim çok yumuşaktı.” diye kendisine böyle bir lakap takıldığını ifade etti.
Yavuz Gezer Ağabeyimizin Elazığ’da Mastarspor’da, Harp Okulunda ve Ordu Takımında futbol oynadığını da öğrenmiş olduk.

******         ******       ******

LİLLO (METİN BAKIRAY)
1943 yılında Elazığ’da doğan Metin Bakıray, 16 yaşında Elazığ Merkez Gençlik’te futbola başladı. 1967 yılında Elazığspor’un kurulmasıyla Merkez Gençlik’ten Elazığspor’a geçerek bordo beyazlı kulüple ilk profesyonel imzayı atan futbolcu unvanını aldı. 15 yıl aralıksız olarak Elazığspor’da forma giyen ve “Lillo” lakabıyla ünlenen Metin Bakıray, uzun yıllardır Marmaris’te yaşamaktaydı. Oğlu Hayrullah’ı 15 yıl önce kaybeden Metin Bakıray’ın Levent adında bir oğlu daha bulunmaktadır.
Elazığspor’un efsane futbolcularından “Lillo” lakaplı Metin Bakıray, 7 Temmuz 2019 tarihinde Marmaris’te vefat etti.


 

Editör: Yücel ÇAKMAK