AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım yaptığı basın açıklamasında; “AK Parti Teşkilatlarımız, tam kadro sahada olacak şekilde 31 Mart seçimleri için de hummalı bir çalışma yürütüyor.” dedi.

“Tam Kadro Sahada” açıklaması biraz düşündürücü geldi bana…

Merkez, ilçe ve belde seçim çalışmalarına baktığımızda istifa açıklamaları daha çok yapılmaya başladı. Özellikle adaylar açıklandıktan sonra istifalar peş peşe geldi. Hele ki Başkan Şahin Şerifoğulları ile Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı arasında yaşanan tartışma ve tokalaşmama olayı sonrası sahadaki kadroya yeniden bakmak gerek! Kadro dışı kalan var mı diye…

****       ****     ****     ****

Mübarek Ramazan Ayı yaklaşıyor. Yerel seçim çalışmalarına denk gelen Ramazan Ayı’nda başkan adayları ve siyasi partiler yine masrafa girecekler.

Bir yandan iftar yemeği verecek olan siyasiler bir yandan da hayırseverlik yapıp yardımlarda bulunacaklar. Siyasilerden bir ricam olacak. İftar programlarını iptal edip yardımlarınızı artırın. Birde lütfen yapacağınız yardımları medya önünde yapmayınız. Yardımın gizlisi makbuldür.

Hatırlıyorum eskiden bir çift çorap yardımını bile şov yaparak dağıtan siyasiler vardı.

****       ****     ****     ****

Elle dokunur projeler maalesef yok…

Evet bu yerel seçimlerde başkan adaylarının vaatlerine bakıyorum ama maalesef mega bir projeye rastlamadım. En çok proje üreten ve duyuran sadece SP Adayı Abdullah Akın görünüyor. Başkan Adayı Akın’ın, tramvay projesini ise mantıklı ve doğru buluyorum. Diğer adaylara baktığımda hep klasik siyasi demeçler…

****       ****     ****     ****

CHP Milletvekili Gürsel Erol, kimlik arayışı içerisinde…

CHP’nin her kademesinde görev yapan ve Sosyal Demokrat olduğunu her yerde söyleyen Erol, şimdide Muhafazakâr ve Milliyetçi bir milletvekili olduğunu iddia etti. Erol, “Milliyetçi milletvekili varsa Gürsel Erol’dur. Muhafazakâr milletvekili varsa Gürsel Erol’dur. Hiç bundan şüpheniz olmasın.” diyerek iddialı demeç vermeye başladı.

Üç hilal veya badem bıyık bırakması beklenen Gürsel Erol’un bir tarikata da katılması bekleniliyor.

Dındik Mizah Dergisi de Erol’un bu açıklamasını mizahi bir şekilde de kullandı. Sayın Murat Sevinç, Gürsel Erol’un bu sözlerinden yola çıkarak, Erol’u başında tekkesi hilal bıyıklı, elinde tespihli çizdi. Üstat Sevinç’in bu mizahi karikatürü sosyal medyada büyük bir beğeni aldı.

****       ****     ****     ****

Tüm yurt seçim havasına girmiş bütün siyasiler ya başkan adaylarını açıklıyor ya da vaatlerini duyuruyor.

İYİ Parti Elazığ Teşkilatında da sessizlik hâkim. Sanki seçime girmiyorlar.

Belki gazete baskıdayken adayları açıklanabilir.

Genel seçim öncesi İYİ Parti de popüler bir milletvekili adayı vardı. Bütün internet sitelerine, yerel TV ve gazetelere tanıtım reklamları veriyordu. Bu İYİ Partili Siyasi şimdi niye ortalarda yok. Aslında tam zamanı hiç aday yokken bu arkadaş partisi için aday olabilir.

****       ****     ****     ****

Çaydaçıra Dergisi ve Dındik Yazarlarından Oya Orhan’dan ikinci kitap müjdesi geldi.

Çaydaçıra’da yazmaya başladığı ilk günden beri ve ilk kitabını yayınlana kadar daima desteklediğim Oya Orhan Hanım’ın daha önceden planladığımız “Masallar” konulu kitap nihayete eriyor.

Telmih Yayınlarının Sahibi Talat Özer, Oya Orhan’ın “Annemin Diliyle Masallar” adlı kitabın yakında okurlarıyla buluşacağını açıkladı. Elazığ’da bulunduğum sırada ilk olarak bu kitabın projesine başlamıştık. Fakat Oya Orhan’ın babası değerli hocam Nurettin Orhan hakkında bir kitabın eksikliğine vardık. Öncelik “Nurettin Hoca” kitabında karar kıldık.

İnanın bu “Masallar” projesinin hayata geçirilmesine çok sevindim.

Başta Oya Orhan olmak üzere Talat Özer ve ekibini tebrik ediyorum. Kitabı da merakla bekliyoruz.

****       ****     ****     ****

Geçen gün değerli dostum, Elazığ’ın Hiciv Şairlerinden Tarkan Öner’le telefonda görüştük. Yarım saattir telefonla bana ulaşmaya çalıştığını söyledi. Nedeni ise yeni bir telefon almış uyum sorunu yaşıyormuş.

Tarkan Öner yeni çıkardığı kitabının geliriyle telefonunu değiştirdi. Aynı dönemlerde yeni kitap çıkaran Ağabeyimiz Bedri Yücel’in de kulağını çınlatarak, “kitabının geliriyle arabasını değiştirir artık” diye iki lafın belini kırdık…

Editör: Haber Merkezi