ÖZEL HABER

PANSİYONLAR TIKA BASA, 14 OKULUN YAPIMI YETİŞMEDİ

2024 – 2025 eğitim öğretim yılı Elazığ’da yine sorunlarla başladı…

Elazığ’da 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasına rağmen bazı okullarda inşaatlar tamamlanmadığı için öğrenciler yine farklı okullarda eğitim görmek zorunda kaldı. Yaklaşık dört yıldır çift vardiyalı eğitim sisteminde öğrenim gören öğrencilerin, bu yıl da kendi okullarında ders yapma sorunları çözülemedi. Özellikle 14 okulun yapım işlerinin bitirilememesi, öğrenci ve velilerde mağduriyet yarattı. Şehir merkezine ilçelerden taşımalı eğitimle gelen öğrenciler için de barınma krizi yaşanıyor. Birçok öğrenci, pansiyonların dolu olması nedeniyle kalacak yer bulamıyor…

PANSİYONLAR TIKA BASA, 14 OKULUN YAPIMI YETİŞMEDİ

Elazığ’da 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasına rağmen bazı okullarda inşaatlar tamamlanmadığı için öğrenciler yine farklı okullarda eğitim görmek zorunda kaldı. Yaklaşık dört yıldır çift vardiyalı eğitim sisteminde öğrenim gören öğrencilerin, bu yıl da kendi okullarında ders yapma sorunları çözülemedi. Özellikle 14 okulun yapım işlerinin bitirilememesi, öğrenci ve velilerde mağduriyet yarattı…

Öğrenciler, bir yandan inşaatların devam ettiği okullarına kavuşmayı beklerken, bu senede başka okullara yönlendirildi. Aziz Gül Ortaokulu’nun öğrencileri Vali Tevfik Gür Ortaokulu’nda, Atatürk Anadolu Lisesi’nin öğrencileri Balakgazi Anadolu Lisesi’nde, Cumhuriyet Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri ise, kendi binalarının tamamlanmış olmasına rağmen İmam Efendi Kız İmam Hatip Lisesi’nde eğitim görmek zorunda kaldılar. Ayrıca, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Şehit Sezer Aydemir İmam Hatip Ortaokulu’na yönlendirildi.

TAŞIMALI EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ DE PANSİYON BULAMADI… 

Şehir merkezine ilçelerden taşımalı eğitimle gelen öğrenciler için de barınma krizi yaşanıyor. Birçok öğrenci, pansiyonların dolu olması nedeniyle kalacak yer bulamıyor. Özellikle Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalmak isteyen Hıdır Sever Anadolu Lisesi, Balakgazi Anadolu Lisesi, İletişim Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin mağduriyetleri büyük bir sorun haline geldi. Ayrıca, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin pansiyonunun öğretmenevi olarak kullanılacağı söylentileri de şaşkınlık yarattı.

Yerel yöneticilerin ve yetkililerin bu sorunlara acilen çözüm bulması bekleniyor. Özellikle hem eğitim hem de barınma konusunda yaşanan aksaklıkların, öğrencilerin motivasyonu ve başarısını olumsuz etkilediği vurgulanıyor.